Kunniakkaasti loppuun asti

By 30/10/20212021, Uutiset

KTP on jo matkalla pohjoiseen, jossa se kohtaa Veikkausliigan haastajasarjan viimeisen kierroksen ottelussa AC Oulun Raatin stadionilla sunnuntaina kello 15. – Kotkalaispelaajilla on omat rutiininsa pitkillä pelireissuilla. Uno-korttipeli on viihdykkeenä suosikki. Samaan korttirinkiin ovat päässeet Matias Lindfors (vasemmalta), Pyry Piirainen (selin), Matias Paavola ja Matias Tamminen.

KTP pyrkii pelaamaan Veikkausliigan haastajasarjan kunniakkaasti loppuun asti, vaikka viimeisen kierroksen kamppailu AC Oulua vastaan Raatin stadionilla sunnuntaina kuuluukin kategoriaan ”merkityksettömät matsit”. Vierailija on jo tuomittu putoamaan Ykköseen, ja kotijoukkue on aloittanut valmistautumisensa liigakarsintaan.

Yritetään jatkaa siitä, mihin pystyimme Hakaa vastaan toisella jaksolla Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona, toteaa KTP:n päävalmentaja Teemu Kankkunen.

Jos vain toinen pelipuolisko olisi huomioitui, olisi Kotka kukistanut Valkeakosken 2–1. Sellaista lopputulosta ei kuitenkaan tilastoihin kirjattu – valitettavasti – sillä Haka iski jo ensi jaksolla kolme maalia ja voitti pelin 4–2.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

KTP kohtaa AC Oulun Teemu Kankkusen valmennuksessa nyt ensimmäisen kerran, mutta Kotkan koutsi kyllä tietää, mikä Raatissa sunnuntaina odottaa.

Siellä on todennäköisesti vieläkin syksyisempi keli kuin täällä etelärannikolla. Pelialustana on luonnonnurmi, ja niissä olosuhteissa on hyvin vaikea lähteä tekemään mitään äärimmäisen hienoja juttuja, Kankkunen arvelee.

AC Oulu hävisi viikolla FC Hongalle rumasti 6–1. Sekin löylytys saattoi johtua jo keskittymisestä tulevaan.
Oululla on nyt focus liigakarsinnoissa, ja meidän on vaikea ennustaa, minkälainen joukkue on vastassa. Uskoisin, että itse ottelussa mennään vauhdikkaasti kentän päästä päähän.

Teemu Kankkunen toteaa, että ”Laivastonsinisten” (AC Oulun lempinimi) vieraana on pakko lähteä pelaamaan ”omaa peliä”.

Jospa saisimme kauden päätteeksi Honka-matsin kaltaisen hyvän kamppailun aikaan (KTP voitti kotona 2–0), toivoo Kankkunen.

Oulun ottelun olemattomasta panoksesta huolimatta KTP valmistautuu kamppailuun kuin mihin tahansa pitkän matkan pelireissuun kauden aikana. Lauantaiaamuna joukkue veti aamutreenit, lounasti ja hyppäsi jo iltapäivällä Jyrkilän bussiin suuntana pohjoinen. Reissun päällä on 18 pelimiestä eli täysi joukkueellinen.

Kotkalaiset majoittuvat Oulussa Sokos hotel Arinassa. Pyhäaamuun sisältyy vielä kevyttä liikuntaa, ja haastajasarjan viimeinen koitos alkaa kello 15.

FC KTP:lle yli kahdenkymmenen hengen visiitti liki 600 kilometrin päähän on majoituksineen ja kuljetuksineen kallis ”nakki”.

Useita tuhansia euroja, laskeskelee seuran puheenjohtaja Jukka Mustonen ja jatkaa. Tuntunee turhalta, mutta emme me voi kotiinkaan jäädä siihen vedoten, että ”lopputuloksella ei ole merkitystä”. Sarjaohjelma on ollut tiedossamme, ja ”joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön”, heittää Mustonen.

KTP:n kohtaamisen jälkeen AC Oulun pelit jatkuvat heti seuraavana keskiviikkona, kun se kohtaa Rovaniemen Palloseuran liigakarisinnan ensimmäisessä vaiheessa Rovaniemen keskuskentällä (3.11.2021 kello 18.30). Toinen osaottelu pelataan Oulun Raatissa (7.11.2021 kello 16.00). Kahden peli yhteistulos ratkaisee, kumpi on ensikaudella Veikkausliiga-joukkue ja kumpi aloittaa Ykkösessä.

Veikkausliigan haastajasarjaa:

AC Oulu – FC KTP Raatin stadionilla sunnuntaina 31.10.2021 kello 15.00

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Esa Vilkki