KTP:n uusi valmennus heti KuPSin testiin

By 17/09/20212021, Uutiset

Teemu Kankkunen tarttui KTP:n ruoriin vasta muutama päivä sitten ja hän johtaa kotkalaisjoukkueen peliä ensimmäisen kerran lauantain Veikkausliigan ottelussa. Vastus on heti kovimmasta päästä, kun Arto Tolsa Areenalla vastaan juoksee Kuopion Palloseura.

FC KTP lähtee lauantain Veikkausliiga-otteluun uudessa tilanteessa, kun lähes koko valmennusjohto vaihtui vain muutama päivä sitten. Espanjalaiskolmikko sai lähteä ja vastuun valmennuksesta ottivat Teemu Kankkunen ja Jari-Pekka Gummerus.

Haaste uusille käskijöille on heti pahimmasta päästä, kun klassikko-ottelussa vastaan asettuu sarjassa toisena oleva Kuopion Palloseura.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

Tuore päävalmentaja Kankkunen on vasta aloittanut tutustumisen joukkueeseen, ja on luonnollisesti vielä varovainen lausunnoissaan, mutta lupaa, että vihreävalkoiset menevät kentälle tekemään parhaansa.

Kun seura vaihtaa päävalmentajaa, niin se sisältää ajatuksen että muutoksia halutaan. Kymen Sanomien haastattelussa Teemu Kankkunen totesi, että pelaaminen pitää saada näyttämään myös ulospäin siltä, että on mahdollisuuksia voittaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa Kankkusen mukaan sitä, että halutaan näyttää taistelevalta, ja että ei olla luovutettu, vaan näytetään ulospäin, että taistellaan sarjapisteistä.

Hän ei halua palata menneisiin, eikä arvostella edeltäjiään, mutta toteaa, että peliä pyritään viemään määrätietoisemmin eteenpäin. Tämä linjaus kelvannee ns. katsomovalmentajille, jotka ovat kovasti arvostelleet taaksepäin pelaamista.

Kutsu KTP:n päävalmentajaksi eteni niin nopealla aikataululla, ettei Kankkunen ole – juuri ehtinyt tutustua joukkueeseen ja pelaajiin.

Pari peliä olen seurannut. Osan pelaajista olen tuntenut aikaisemmin, mutta osa on täysin vieraita. Nyt pitää ensiksi päästä sisälle joukkueeseen ja saada nimille kasvot, Kankkunen kertoo ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Kankkunen uskoo, että KTP pystyy parempaan kuin on viime aikoina esittänyt.

Potentiaalia parempaan on. Pelaajien vahvuuksia ei ole pystytty käyttämään tarpeeksi hyvin. Jos siinä onnistutaan, niin joukkueen ilme saadaan paremmaksi.

On inhimillistä, että pitkä voitoton jakso ja tappioputki vievät uskoa omaan tekemiseen, mutta joukkue pitää saada puhaltamaan yhteen hiileen ja taistelemaan.

KuPS-ottelun kokoonpanosta Kankkunen ei osaa sanoa vielä muuta kuin että muutoksia tulee.

Lopullinen kokoonpano ratkennee vasta perjantai-iltana, hän kertoo.

Yksi on joukosta varmasti poissa, sillä joukkueen kapteeni David Ramadingaye kärsii kahden ottelun pelikieltoa. Hän sai kaksi keltaista korttia Honka-pelissä. Tavallisesti siitä koituisi vain yhden ottelun panna, mutta kun kyseessä on jo kolmas korttitilin täyttyminen, niin seurauksena on kahden ottelun pelikielto.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa Tim Väyrynen (ilmassa) iski kaksi maalia KTP:n verkkoon. Ottelu päättyi isäntien 4–0 voittoon.

KTP ja KuPS kohtaisivat edellisen kerran kuukausi sitten Kuopiossa. KuPS oli selvästi parempi, eikä kotkalaisille jätetty 4–0 tappiossa kalakukosta kuin ruodot.

Vaikea peli on tulossa nytkin, sillä KuPS on ollut hyvässä vireessä viime pelit.

KuPSissa toiminnan taso on korkea ja päävalmentaja Simo Valakari on saanut joukkueen hyvää liitoon. Lähdemme kentälle taistelemaan, sillä tässä sarjassa kaikki joukkueet ovat voitettavissa, Kankkunen muistuttaa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen (15.8.2021): KuPSFC KTP 4-0 (20), maalintekijät Tim Väyrynen (22. ja 29. min), Anton Popovitch (77. min) ja Janis Ikaunieks (90+2 min.).

KuPSin edellinen ottelu (11.9.2021): KuPS-SJK 30 (2–0).

KuPSin avauskokoonpano SJK:ta vastaan: Johannes Kreidl (mv), Taneli Hämäläinen Diogo Thomas, Henri Toivomäki, Paulo Ricardo Ferreira, Urho Nissilä, Anton Popovitch, Jordan Sebban, Santeri Haarala, Tim Väyrynen, Aniekpeno Udo.

FC KTP.n edellinen ottelu (14.9. 2021): FC KTPSJK 01 (00), maali: oma maali Paavo Voutilainen (57. min.)

KTP:n avauskokoonpano SJK:ta vastaan: Anton Lepola, Rico Finnäs, Paavo Voutilainen, Mohamadou Sissoko, Diawandou Niang Diagne, Niklas Leinonen, Johannes Laaksonen, Asier Arranz, Matias Lindfors, Juan Esnaider, Tiquinho.

Kuopion Palloseura valtasi jo jalkapallon Suomen cup-mestaruuden, kun se kukisti toukokuisessa loppuottelussa HJK:n 5–4 (0–0) rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Veikkausliigassa Klubi johtaa ja KuPS on kakkosena. Eroa on kuusi pistettä ja pelejä kahdeksan jäljellä.

Veikkausliigaa:

FC KTP – Kuopion Palloseura Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9.2021 kello 17.00

FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9.2021 kello 18.30

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arena sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30

Loppusarjat lokakuussa.

TEKSTI: Markku Kumpunen KUVAT: Matti Järvinen ja Juha Leskinen