KTP:n tappiossa paljon positiivista

By 03/04/20182018, Uutiset

KTP:n matka Lahteen Veikkausliigakauteensa valmistautuvan FC Lahden vieraaksi harjoitusottelun merkeissä päättyi kotkalaisjoukkueen niukkaan 1–2-tappioon. KTP:n osumasta vastasi jälleen maalipuiden väliin pallon sijoittanut Aleksi Tarvonen.

 

Kokonaisuutena ottelu oli varsin tasainen, vaikka luonnollisestikin liiga- ja Ykkösen joukkueen pelatessa pienet tasoerot tulevat näkyviin. KTP:n maali syntyi aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Tarvonen pelattiin pystysyötöllä läpi, eikä kotkalaishyökkääjä paikastaan erehtynyt.

 

KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus näki tappioon päättyneessä ottelussa paljon hyvää.

 

–Tässä on ihan positiiviset fiilikset, sillä onnistuimme parantamaan selvästi TPS-ottelusta. Valitettavasti molemmissa päästetyissä maaleissa oli vähän samoja ongelmia kuin mitä TPS-ottelussa, mutta silti puolustuspelaamisemme oli nyt paljon tiiviimpää, Gummerus iloitsi.

 

KTP:n valmistautuminen Lahti-otteluun jäi hieman vaillinaiseksi Kotkaan yllättäneen lumisateen takia. Arto Tolsa -areenalla ohjelmassa olleet harjoitukset jouduttiin siirtämään punttisaliharjoitukseksi ja pelillisiä asioita pystyttiin käymään läpi vain teoriassa.

 

–Pelilliset ongelmat liittyvät puolustuslinjan työskentelyyn, eli ensimmäisenä se, että miten avaamme peliä pitkillä palloilla. Sitten toisena asiana on se, että miten pelaamme boksissa vastustajan toimitettua pallon sinne ja miten pallo ohjataan. Tämän asian korjaaminen ei vaadi kuin kaksi, kolme harjoitusta, Gummerus kertoi.

 

KTP:n rivistössä nähtiin tänään ensimmäistä kertaa Ilveksen sopimuspelaajiin lukeutuva Aleksis Lehtonen. Lehtonen pelasi ensimmäisen puoliajan kokonaan oikealla laidalla, kunnes hän pääsi toisella puoliajalla pelaamaan mielipaikallaan kärjessä.

 

–Aleksis pelasi ihan mukiinmenevästi ottaen huomioon sen, ettei hän ollut harjoitellut kertaakaan joukkueen kanssa. Hän liikkui kentällä hyvin ja ennen kaikkea oikea-aikaisesti. Hän on tulossa Kotkaan perjantaina ja tarkoituksena on se, että hän pelasi lauantaisessa harjoitusottelussa MyPaa vastaan, päävalmentaja paljasti.