KTP:n runkosarja päättyy ”Saarella”

By 25/09/20212021, Uutiset

Aurinko hymyili Arto Tolsa Areenalla muttei lopulta KTP:lle, kun Maarianhmainan IFK vieraili Kotkassa heinäkuussa. Thomas Agyiri tälläsi kotijoukkueelle komean tasoitusosuman, Antti Mäkijärvi ennätti ensimmäisenä onnittelemaan, ja aurinkokatsomossakin oli kivaa. Jatkossa vierailija vei voiton 3–1.

KTP päättää jalkapallon Veikkausliigan runkosarjan sunnuntaina ”Saarella”. IFK Mariehamn isännöi kotkalaisvieraita Wiklöf Holding Arenalla kello 18.30 alkavassa ottelussa. Kamppailu liigapisteistä on nähtävissä Ruutu+ -kanavalta.

Säilyäkseen valtakunnan pääsarjassa KTP tarvitsee pinnoja kaikista jäljellä olevista otteluista, myös Maarianhaminasta. Pelejä on jäljellä enää kuusi; MIFK-matsin lisäksi viisi piakkoin käynnistyvässä niin sanotussa haastajasarjassa.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

IFK:n asema on sekin tukala. Saarelaiset ovat tosin Kotkasta jo 12 pisteen karkumatkalla, mutta liigakarsinta ainakin on yhä joukkueen uhkana.

Maarianhaminan IFK oli pitkään KTP:n päävastustaja taistelussa liigapaikasta. Peli oli tehotonta ja maalinteko tuskaista. Suunnanmuutos tapahtui elokuun lopussa, kun seura antoi potkut ruotsalaiselle päävalmentajalleen Lukas Syberyjskille, ja komennon otti senhetkinen kakkoskoutsi Daniel Norrmén.

Norrmén (48) on ruotsalaisia hänkin mutta jo pelivuosilta maarianhaminalaisille tuttu ja eräänlainen seuraigoni. Uuden käskijän opeilla MIFK on nyt voittanut viidestä pelistään kolme, ja maalihanatkin ovat avautuneet. Osumia on tullut lisää omaan sarakkeeseen kuusi. Nyt tehtyjä ja päästettyjä on 16–30.

Maarianhamina hävisi viime pelissään Ilvekselle Tampereella 2–0. Jobinpostia siitä matsista tuli eteläafrikkalaisen Yanga Balison loukkaannuttua. Valmentaja Norrménin luottomieheksi noussut keskikenttäpelaaja olisi varoitustilin täyttymisen takia joutunut huilaamaan KTP-ottelun muutenkin, mutta jalkavamma saattaa pitää Balison poissa työmaalta pitkäänkin.

MIFK:n hollantilaistoppari Robert Buwalda (keskimmäinen pelaaja) nikkasi Maarianhaminalle 0–1 ja piti oman tonttinsa lähes puhtaana heinäkuisessa Kotkan kohtaamisessa. Ilmojen teillä Buwaldan kanssa on KTP:n Anton Eerola, joka ei vammojen takia ole ”Saaren” reissulla.

Tampereella MIFK:n kahden ottelun voittoputki tyssäsi Ilveksen nopeaan johtomaaliin (1 min. 1–0 Joonas Veteli).

Emme olleet hereillä alusta asti, ja valitettavasti aikainen maali osoittautui todella ratkaisevaksi. Ilves sai johto-osumasta energiaa, ja me jouduimme takaa-ajoasemaaan lähes joka tilanteessa, harmitteli Maarianhaminen hollantilainen luottotoppari Robert Buwalda (26 vuotta/188 senttiä). Kotkan ottelussa heinäkuussa Buwalda junttasi päällään IFK:lle 0–1 kulmapotkun jatkumona.

KTP starttasi eksoottiselle pelireissulle Kotkasta jo varhain lauantaiaamuna. Päivälautta vei joukkueen Turusta Maarianhaminaan ja majoittumisen jälkeen jengi veti vielä iltatreenit Wiklöf Holdin Arenan loistavalla tekonurmella.

Kotkaa nyt kahden ottelun ajan koutsannut Teemu Kankkunen lupaa, että niin Maarianhaminassa kuin hamaan loppuun asti Veikkausliigassa KTP lähtee peleihin samalla teemalla: ”Periksi ei anneta!”

Niin kauan kuin se on mahdollista, haluan uskoa liigapaikan säilymiseen. Lähdemme voittamaan jokaista ottelua ja pelaamaan niin hyvin kuin mahdollista, sanoo Kankkunen toimittaja Pekka Kimpanpään tekemässä haastattelussa Kymen Sanomissa.

Teemu Kankkusen ykkösprioriteetti pätkäpestillään Kotkassa on nyt loppukausi ja kurssin kääntäminen. Tärkeää on, millaisen mielikuvan valmentaja ja pelaajat jättävät yleisölle viimeisten otteluiden aikana. Jalkapallo on ihmisiä lähellä Kotkassa, ja kotkalaiset elävät tunteella.

He ovat vaativia, koska kokevat KTP:n tärkeäksi. Toivottavasti kaupunki tukee meitä, vaikka tilanne on mikä on. Sen minä takaan, että tulemme taistelemaan loppuun asti. Joukkue on sen velkaa tälle yleisölle ja kannattajille, vakuuttaa Teemu Kankkunen Kymen Sanomissa.

KTP on matkassa 18 pelaajan kokoonpanolla. Vakiomiehistöstä ovat poissa espanjalaiset Asier Arranz ja Juan Esnáider sekä Anton Eerola. Arranzin varoitustili on täyttynyt, ja pakkohuili on Esnáiderillakin, joka tuli ulosajetuksi kahden keltaisen kortin jälkeen FC Lahti-pelissä. Eerola potee vielä aiempia vammojaan.

IFK Maariehamnin maali vartioi Oskari Forsman, joka edusti KTP:ta kausina 2009 ja 2011.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen (12.7.2021): KTP–MIFK 1–3, maalit: 0–1 Robin Buwalda, 1–1 Thomas Agyiri, 1–2 Vahid Hambo, 1–3 Kennedy Igboananike.

MIFKn kokoonpano Kotkassa: Oskari Forsman; Jiri Nissinen, Niilo Mäenpää, Robert Buwalda, Carl Svensson; Yanga Baliso (Riku Sjöroos), Mohammed Abubakari, Joel Matsson, Eero Tamminen (Kennedy Igboananike); Tehe Olawale, Vahid Hambo (Paul Tendeng).

MIFK:n edellinen ottelu (22.9.2021): Ilves–MIFK 2–0, maalit: 1–0 Joonas Veteli, 2–0 Tuomas Ollila.

MIFK:n kokoonpano Ilves-pelissä: Oskari Forsman; Aapo Mäenpää, Tobin Buwalda, Calle Svensson, Filip Almström; Yanga Baliso (Joel Mattsson, Mohammed Abubakari, Niilo Mäenpää; Olawale Tehe (Kennedy Igboananike, Dé (Vahid Hambo), Eero Tamminen (Riku Sjöroos).

Veikkausliigaa:

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30

Veikkausliigan alempi loppusarja, ns. haastajasarja, käynnistyy heti lokakuun alussa. Liigan runkosarjassa sijoille 7–12 päätyneet joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan (jokaiselle viisi ottelua).

Haastajasarjan vahvistamattomat pelipäivät: 2., 16., 23., 27. ja 31.10.2021. Aikatauluun saattaa vielä vaikuttaa se, että runkosarjassa pelataan yksi rästiottelu (FC Haka – HIFK) 30.9.2021.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Mikko Mäkelä