KTP:n peli-identiteettikyselyssä korostuvat työn tekemisen ja kovuuden ihanteet

By 02/11/20212021, Uutiset

FC KTP julkisti päivitetyn strategiansa viime kesäkuussa. Keskeisiksi toimenpiteiksi on valittu mm. pelillisen identiteetin määrittely ja strategista tavoitetta tukevat pelaaja- ja valmentajavalinnat. KTP pelaa nykyaikaista jalkapalloa, joka kestää aikaa, mutta jonka identiteetti on tunnistettavissa. Seuraan valitaan myös pelaajia ja valmentajia, jotka kykenevät toteuttamaan pelitapaa, ja jotka sitoutuvat seuran arvoihin.

Seura on kartoittanut sopivia päävalmentajia ensi kaudelle. Peli-identiteetin määrittelyä ja joukkueen rakentamista jatketaan yhdessä päävalmentajan kanssa. KTP:n uudesta päävalmentajasta tiedotetaan myöhemmin tänään noin klo 18.00.
Katso tiedotustilaisuus seuran Facebook-kanavalta (live).

KTP on kysynyt myös yleisön mielipiteitä pelillisestä identiteetistään syys-lokakuussa. Paljon puhutaan ahtaajafutiksesta, mutta millaisia arvoja sen taakse kätkeytyy. Siksi haluttiin tietää, mitkä ovat ne pelilliset piirteet, joita yleisön mielestä vihreävalkoisten peliesityksissä pitäisi systemaattisesti näkyä.

Kyselyyn osallistui yhteensä 297 vastaajaa, joista naisten osuus oli noin 11% ja miesten 87%. Vastaajien ikä jakautui melko tasaisesti eri ikäisiin aikuisiin. Lapsia ja nuoria osallistui kyselyyn merkittävästi aikuisryhmiä vähemmän. Vastaajia pyydettiin tunnistamaan piirteitä, joihin KTP:n peli-identiteetin tulisi perustua tulevaisuudessa. Kukin vastaaja valitsi kahdesta viiteen hänelle merkityksellisintä arvoa.

Tuloksissa korostuvat työn tekemisen ja kovuuden ihanteeseen liittyvät arvot. Lähes kaksi kolmasosaa (65%) vastaajista odottaa vihreävalkoisilta korkeaa työmoraalia. Sen jälkeen suosituimpia arvoja vastaajien keskuudessa olivat: rohkeus 42%, kaksinkamppailut 39%, aggressiivisuus 34%, suoraviivaisuus 34%, prässäys 32% ja fyysisyys 31%.

Kyselyyn osallistuneet valitsivat myös 2-5 merkityksettömintä arvoa, jotka kuvaavat huonoiten KTP:n peli-identiteettiä tulevaisuudessa. Kaksi vaihtoehtoa nousivat vastauksissa ylitse muiden: lyhytsyöttöpeli 43 prosentin ja harhautukset 38 prosentin osuudella. Seuraavaksi “vähiten kannatusta” saaneeseen arvoryppääseen kuuluivat reilu peli 25%, pallonhallinta 24% ja taitavuus 22%.

Katso koko kyselyn tulokset tästä.