KTP:n kausi päättyi tappioon Kokkolassa

KTP:n Ykkösen kauden viimeinen ottelu päättyi tappioon liiganoususta taistelevaa KPV:tä vastaan maalein 3–0. Ottelun kaikki maalit syntyivät avauspuoliajalla eikä ottelun voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä.

Edellisessä debyyttiottelussaan Jaroa vastaan nollapelin pitänyt Pyry Piirainen sai jatkaa maalilla, mutta tällä kertaa hänestä ei ollut pysäyttämään kokkolalaisten hyökkäyksiä. Kokemattomuus näkyi osassa maaleista, mutta toisaalta nuoren peluuttaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

KPV iski maalinsa reiluun puoleen tuntiin. Kaikki maalit syntyivät reilun varttitunnin sisällä. Ensimmäinen maali syntyi 19. minuutilla, kun Milos Josimov laukoi todella tulisesti vapaapotkun maaliin. Toinen osuma kirjattiin 33. minuutilla Patrick Poutaiselle, joka sai sijoittaa pallon hallitusti alakulmaan. Vain kolme minuuttia myöhemmin lähietäisyydeltä pelivälineen puski sisään Charalampos Chantropoulos.

Vaikka KPV vei ottelun nimiinsä, ei se riittänyt suoraan nousuun, sillä samaan aikaan HIFK nappasi 1–0-voiton Kajaanista. Näin ollen HIFK nousu suoraan ensi kaudeksi Veikkausliigaan ja KPV karsii noususta.

KTP:n kausi oli sangen kolmijakoinen. Kausi päättyi 10 ottelun voitottamaan putkeen. Tuona aikana kotkalaisjoukkue pystyi nappaamaan pisteitä vain neljästä tasapelistä. Kausi alkoi kohtuullisesti, sillä ensimmäisestä 10 ottelustaan joukkue voitti kaksi, pelasi kolme kertaa tasan ja hävisi viisi kertaa. Paras ajanjakso ajoittui kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin, jonka aikana KTP pelasi seitsemän ottelua ja hävisi vain kerran. Otteluista peräti viisi päättyi voittoihin ja yksi tasan.

KTP kiittää kaikkia kannattajiaan ja yhteistyökumppaneitaan kaudesta 2018!