KTP:n joulukalenteri # 6

By 06/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

KTP:n joulukalenterin kuudennessa luukussa esitellään KTP:ssä ja FC KooTeePeessä pelannut puolustaja Aleksei Gulo, joka liittyi kotkalaisjoukkueeseen ensimmäisen kerran vuonna 1997. Guo on syntynyt 15. lokakuuta vuonna 1973. Kovilla, mutta varmoilla otteillaan ilahduttanut Gulo jatkoi seurassa myös seuraavana vuonna ja nousi nopeasti kotkalaisyleisön suosikiksi. Gulo toimi liigaan nousseessa joukkueessa yhtenä tukipilareista.

–”Opa” Smalin harjoitukset olivat todella fyysisiä ja kestivät reilusti yli kaksi tuntia. En ollut koskaan ollut niin kovassa koulussa kuin hänen valmennuksensa alaisuudessa. Kukaan ei kuitenkaan valittanut kovia harjoituksia ja meillä oli todella hyvä joukkuehenki, ”Allu” muistelee.

Sympaattinen Gulo otettiin nopeasti joukkueeseen ikäänkuin yhtenä kotkalaisena.

–Se oli joukkueen kiistaton vahvuus, että joukkueessa oli paljon kotkalaisia. Kotkalaiset olivat kiinnostuneet myös meidän otteluistamme, sen näki yleisömääristä. Tuo aikakausi oli parasta aikaa elämässäni ja varmasti monet muutkin ovat samaa mieltä, Gulo sanoo.

Gulo oli mukana Kotkan TP:n liigajoukkueessa sen kahden vuoden ajan, mitä joukkue pääsarjassa viihtyi ennen konkurssiaan. Gulo siirtyi FC Kuusankosken riveihin, kun FC KooTeePee jatkoi Kakkosessa seuraavalla kaudella. Hän teki kuitenkin paluun kotkalaisjoukkueeseen Ykkösessä vuonna 2002, mikä jäi Gulon viimeiseksi kaudeksi kotkalaisjoukkueessa.

Tänä päivänä Gulo ei ole hylännyt jalkapalloa. Viime kaudella hän pelasi Haminan Pallo-Kissojen edustusjoukkueessa. Ensi vuodesta hän ei vielä tiedä, vaikka ajatus Kolmosessa jatkamisesta kiinnostaa.

–Jos jalat kestävät pelata, niin mikä etten jatkaisi Haminassa, 43-vuotias keskuspuolustaja tuumaa.

Gulo pyörittää tällä hetkellä pientä kuljetusyritystä Venäjällä. Hänen omistuksessaan on muutamia pakettiautoja, joita hän ajaa toisinaan myös itsekin.

–Kuljetamme pientä tavaraa pääasiassa Puolaan, Baltian maihin ja Venäjällä, Gulo kertoo.

Gulo seuraa yhä tiiviisti KTP:n edesottamuksia. Hän on luonnollisesti pettynyt joukkueen putoamisesta Kakkoseen, mutta näkee tilanteen uutena mahdollisuutena.

–Nyt pitää kasvattaa omista nuorista pelaajista joukkueen vastuunkantajia, jotta joukkueesta tulisi mahdollisimman kotkalainen. Liigassa on vaikea ajaa sisään nuoria pelaajia, joten nyt siihen on aito mahdollisuus. Tämä on seurallekin erinomainen tilaisuus kehittää toimintaansa, Gulo sanoo.