KTP:n joulukalenteri #4

By 04/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Neljänteen luukkuun oli ehdolla paljon mielenkiintoisia ja värikkäitä persoonia, mutta joulukalenteri osui tällä kertaa KTP:ssä vuosina 1994–1996 sekä vuonna 2008 pelanneeseen Tomi Pakariseen. Keskuspuolustajana luutinut Pakarinen on syntynyt 31. lokakuuta vuonna 1969. Tällä hetkellä hän työskentelee Kotka Millsissä ja harrastaa yhä jalkapalloa.

–Käyn sunnuntaisin pelaamassa MyPan ikämiesten eli Ruutiukkojen kanssa. Jalkapallo on yhä harrastukseni, vaikkemme pelaakaan sitä enää missään sarjassa, Pakarinen kertoo.

Pakarinen siirtyi Kotkaan MyPasta. Ensimmäisen kerran hän pelasi Ykköstä jo vuonna 1987 myllykoskelaisten riveissä ja oli nostamassa seuraa Veikkausliigaa kauden 1991 päätteeksi tehden topparina kunnioittava kahdekan maalia. Pakarinen kuului MyPan ensimmäisen liigajoukkueeseen, mutta peliminuutteja ei vielä liigasta irronnut. Sen johdosta hän pelasikin seuraavan kauden FC MyPan Kakkosen joukkueessa, kunnes siirtyi Kotkaan.

–Pääsin Kotkan tekuun opiskelemaan ja siinä taisi silloin olla sekä minun että KTP:n puolesta kiinnostusta siirtymisestä. KTP oli juuri noussut Ykköseen ja pelipaikka kiinnosti, Pakarinen muistelee.

KTP säilytti rimaa hipoen sarjapaikkansa sijoittumalla Ykkösessä 10:nneksi. Ykkönen pelattiin tuolloin 14 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, josta peräti neljä heikointa pudotettiin suoraan. KTP:n eroa 11:nteen oli lopulta neljä pistettä.

–Ensimmäisellä kaudella pääsin pelaamaan vasta aivan loppukaudesta, kun loukkasin polven kauden alla pelattavassa Ykkösen turnauksessa, Helsingin talissa, Pakarinen sanoo.

Seuraavaksi kaudeksi KTP:n valmentajaksi saapui tamperelainen Markku Wacklin, joka siivitti varsin kotkalaispitoisen joukkueen peräti toiseksi ja liigakarsintoihin. Kaksiosaisissa liigakarsinnoissa vastaan tuli Mikkelin Palloilijat, joka oli parempi yhteismaalein 3–0.

–MP-ottelut ovat jääneet hyvin mieleen. Ottelut olivat hyvin tasaisia ja emme saaneet nyt ihan pahasti nokkaan. Kotiottelu päättyi 0–1 ja Mikkelissä MP vei 2–0. Heillä oli jalkeilla kuitenkin todella kokenut joukkue, jossa oli paljon liigakokemusta, Pakarinen sanoo.

Pakarisen kolmannella kaudella Ykkönen pelattiin kahdessa lohkossa. KTP sijoittui etelälohkon kakkoseksi jääden lohkoykköseksi kivunneelle Hango IK:lle lopulta kahdeksan pistettä.

–Kotkan vuodet ovat jääneet mukavana ajanjaksona mieleen. Meillä oli aina hyvähenkinen ryhmä ja pelaajat olivat sitoutuneita ja tulivat hyvin toimeen myös kentän ulkopuolella, Pakarinen tuumaa.

Pakarinen teki paluun KTP:hen vielä vuonna 2008, kun joukkue pelasi Kakkosessa. Tuolloin ”Pakru” nousi kuin varkain myös valmennusvastuuseen.

–Pelasin puolet kaudesta, mutta varsinaisen valmentajan Jouko Alilan jouduttua leikkaukseen, jaoimme valmennusvastuun ”Juice” Piispan kanssa puoliksi, enkä sen jälkeen enää pelannut, Pakarinen sanoo.

Oman harrastamisen lisäksi Pakarinen on valmentanut aiemmin juniorijoukkueita, mutta tällä hetkellä työ estää sitoutumisen valmennustehtäviin.