KTP:n joulukalenteri # 2

By 02/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Toisessa luukussa on vuoro pelaajalle, joka kantoi KTP-haarniskaa pitkään ja eri pelinumeroilla, mutta hänet muistetaan myös pelinumerosta 2. Kyseessä on Jukka Piispa.

Piispa vietti eilen 52-vuotissyntymäpäiviään, joten KTP lähettää onnitteluja ikinuorelle seuralegendalle näin päivää myöhemmin.

Ensimmäiset ottelunsa KTP-paidassa ”Juice” pelasi jo vuonna 1984 ykkösdivisioonassa. Aiemmat kolme kautta Piispa oli pelannut KTP:n kakkosjoukkueena toimineessa FC Kotkassa. Piispa aloitti peliuransa hyökkääjänä, mutta sittemmin hänen pelipaikkansa vaihtui laitapakin kautta toppariksi.

Piispan ensimmäinen kausi KTP:ssä oli murheellinen koko joukkueen lailla, sillä joukkue putosi ykkösestä kakkoseen. KTP vietti peräti yhdeksän kautta kolmannella sarjatasolla, kunnes kauden 1993 päätteeksi joukkue onnistui nousemaan sarjaporrasta ylöspäin.

Piispa pääsi nauttimaan myös toisesta sarjanoususta viisi vuotta myöhemmin, kun KTP nousi vuonna 1998 ykkösestä Veikkausliigaan. Pääsarjatasolla ei kovaluinen puolustaja pelannut, mutta jatkoi peliuraansa KTP:n kakkosjoukkueessa alemmilla sarjatasoilla.

Piispa nähtiin tositoimissa Kakkosessa vielä vuonna 2001, kun Pasi Rautiainen houkutteli hänet mukaan FC KooTeePehen, jonka kausi päättyi lopulta onnellisesti sarjanousuun kakkosesta ykköseen.