KTP:n joulukalenteri #19

By 19/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Joulukuun 19. päivän kalenteriluukusta paljastuu pelaaja, joka on edustanut KTP:tä, Kotkan TP:tä ja FC KooTeePeetä. Kyseessä on muun muassa pelinumeroa 19 kantanut Mika Pulkkinen. Pulkkinen on syntynyt 29. joulukuuta 1972.

Pulkkinen pelasi ensimmäiset KTP:n edustusjoukkueen ottelut vuonna 1989. KTP pelasi tuohon aikaan kakkosdivisioonassa, mutta ensimmäisen kerran ”Miksu” sai vetää pelipaidan päälle jo keväällä pelatussa Suomen cupin ottelussa.

–Tein debyyttini keväällä Reitkallin Vihuria vastaan ja muistan, että kärjessä pelasi vielä ”Ape” Tissari, joka oli tullut täydentämään joukkuettamme, Pulkkinen muistelee.

–Ensimmäinen sarjaotteluni jäi siinä mielessä mieleen, että yritin tehdä toista maalia ottelussa ja hain saksipotkua, mutta pallo lähtikin aivan toiseen suuntaan. Ehkäpä siinä oli liikaa yliyritystä, Pulkkinen jatkaa.

Viiden Kakkosessa pelatun kauden jälkeen KTP onnistui nousemaan Ykköseen kaudeksi 1994.

–Se oli valtavan hieno juttu. Joukkue oli hitsautunut hyvin yhteen ja olimme henkisesti äärimmäisen vahva joukkue. Se on ollutkin kaikissa sarjanousuissa yhdistävänä tekijänä, että joukkue on aina ollut todella sitoutunut ja kotkalainen, Pulkkinen sanoo.

Kolmen Ykkösessä pelatun kauden jälkeen Pulkkiselle avautui mahdollisuus päästä kokeilemaan pelaamista Veikkausliigassa. Kaksi kautta KTP:tä luotsannut Markku Wacklin houkutteli mukaansa useita KTP:ssä pelanneita liigaan nousseeseen TP-Seinäjokeen.

–Se oli hyvä visiitti ja monella tavalla opettavainen. Pystyin näkemään, että kovalla työnteolla oli mahdollisuuksia pärjätä ylimmällä tasolla. Joukkueemme oli hyvä, eikä putoamisen olisi pitänyt tapahtua missään tapauksessa. Olishan se ollut mahdollista, että olisin jatkanut Seinäjoella, jos joukkue olisi säilynyt liigassa, Pulkkinen kertoo.

Pulkkisella oli jo neuvoteltuna allekirjoitusta vaille valmiiksi siirtyminen toiseen liigaseuraan, mutta monien käänteiden kautta siirto kariutui. Lopulta Pulkkinen päätti palata takaisin KTP:hen.

–Paluu Kotkaan oli itse asiassa paras mahdollinen vaihtoehto, sillä joukkue halusi todella nousta liigaan ja onnistuimme tavoitteessamme, Pulkkinen sanoo.

Pulkkinen viimeisteli nousuun päättyneellä kaudella kuusi maalia ja seuraavalla liigakaudella viisi täysosumaa. Nappikausi liigassa palkittiin siirrolla Hollannin pääsarjajoukkue Heerenveenin riveihin.

–Ulkomaille siirtyminen vaatii oikeaa aikaa ja paikkaa onnistumisen suhteen sekä tietysti vähän onneakin, Pulkkinen myöntää.

Vaikka Pulkkisen oma henkilökohtainen kausi päättyi polvivammaan, menestyi Heerenveen yli odotusten sijoittumalla toiseksi. Yhden Hollannin kauden jälkeen Pulkkinen siirtyi itävaltalaisseura Bregensin riveihin, jossa hän voitti maan liigacupin mestaruuden. Kauden matka jatkui Veikkausliigassa pelanneeseen helsinkiläisjoukkue Atlantikseen.

–Taloushuolet painuivat seuran taustalla, mutta onnistuimme voittamaan Suomen cupin, kun finaalissa Tampere United kaatui maalein 1–0. Sitten seuraavana vuonna Atlantis vaihtui uuteen omistukseen, siirtyi pelaamaan Vantaalle ja vaihtoi seuran nimekseen Allianssi, jossa olin mukana puolen kautta, Pulkkinen kertoo.

Pulkkinen vaihtoi kesken kauden 2002 Ykkösessä pelanneeseen FC KooTeePehen, jossa hän kolmannen sarjanousun kotkalaisjoukkueen riveissä.

–Aika oli kypsä Kotkaan paluulle, kun kävimme keskusteluita perheen kanssa, Pulkkinen perustelee paluutaan.

Pulkkinen pelasi vielä seuraavalla kaudella, kun KooTeePee pelasi ensimmäisen liigakautensa. Värikäs ja valmentajavaihtojen sävyttämä kausi päättyi lopulta liigakarsinnoissa, joissa RoPS oli lopulta kotkalaisia parempi. KooTeePee sai kuitenkin jatkaa pääsarjatasolla seuraavalla kaudella kabinettipäätöksellä.

–Kaudesta jäi varsin kaksijakoiset fiilikset. Meillä oli joukkueessa kotkalaisia ja kotkalaishenkisiä pelaajia, kuten ”Pedro” Lehtonen, mutta emme kuitenkaan pystyneet lunastamaan suoran säilymisen paikkaamme. Päätin sitten laittaa nappulat naulaan, kun alkoi olla niitä vaivojakin riittämiin, Pulkkinen sanoo.

Pulkkinen toimii aktiivisesti jalkapallon parissa. KTP:n valmennuspäällikön tehtävistä hän siirtyy vuoden alussa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmennuspäälliköksi.

–Kyseessä on iso jalkapalloseura, jossa varmasti riittää haasteita, Pulkkinen sanoo.