KTP:n joulukalenteri #15

By 15/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Joulukuun 15. päivän joulukalenteriluukusta paljastuu niin FC KooTeePeessä kuin KTP:ssä pelannut Jani Lauretsalo, joka kantoi pelinumeroa 15. Lauretsalo on syntynyt 17. syyskuuta 1985. Ensimmäinen liigaottelu on jäänyt hänen mieleen pysyvästi. Tuo maaginen ottelu pelattiin 31. elokuuta 2005 Arto Tolsa -areenalla.

–Olin pelannut ennen varsinaista ensimmäistä liigaottelua jo muun muassa Lahti Cupissa, mutta liigadebyytin tein kotiottelussa HJK:ta vastaan. Valmentaja Janne Hyppönen heitti minut kentällä viimeisiksi minuuteiksi ja pelipaikkana taisi olla oikea laituri. Voitimme Klubin 5–3 ja tunnelma oli katossa. Nitti Ikävalko taisi tehdä ensimmäisen liigamaalinsa ja Vana Vanninen ainakin yhden kaunokaisen tuona iltana. Super-Vesku Heleniuskin taisi osua tolppien väliin. Olihan se huikeaa, kun oli iltavalot, kostea nurmi ja paljon katsojia, Lauretsalo muistelee.

Lauretsalo edusti FC KooTeePeetä liigassa aina vuoteen 2008 saakka, kunnes joukkue putosi sarjaporrasta alaspäin. Keskikentän keskustassa viihtynyt taistelija kerrytti tililleen kaikkiaan 44 liigaottelua tehden viimeisellä kaudellaan myös uran ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan liigaosumansa. Maali syntyi 25. elokuuta KooTeePeen kotiottelussa KuPSia vastaan ja ottelu päättyi tasaan 1–1. Lauretsalo pelasi sittemmin myös KTP:ssä, kun joukkue pelasi Kakkosessa.

–Parhaimpana saavutuksena pidän sitä, että olen ylipäätään päässyt pelaamaan kotikaupunkini edustusjoukkueessa ja aina liigatasolla asti. Olen päässyt treenaamaan ja pelaamaan hienojen ihmisten kanssa, kokenut hienoja asioita ja saanut paljon elinikäisiä ystäviä. Konkreettisista saavutuksista KooTeePeen liigassa säilyminen Vesse Tauriaisen johdolla vuonna 2007 tuntui hyvältä ja junnuissa talenttiakatemioiden turnauksen SM-hopea oli hyvä saavutus meiltä, Lauretsalo kertoo.

Lauretsalo vaikuttaa tällä hetkellä Turussa, jossa hän kertoo viettävänsä tiiviistä lapsiperheellisen arkea ja hoitavansa opintojaan Rauman opettajankoulutuslaitoksella neljättä vuottaan.

–Kiirettä pitää ja kilometrejä karttuu. Pelaan yhä jalkapalloa Turun Kolmosen kauneimmassa joukkueessa eli Jyrkkälän Tykeissä. Joukkueen ehdottomiin hahmoihin kuuluu muun Pedro Lehtonen (toim. huom. muistetaan mm. KooTeePeen riveistä vuodelta 2003), Lauretsalo sanoo.

Lauretsalo ei ole ennättänyt käymään pitkään aikaan Arto Tolsa -areenalla katsojan roolissa, mutta kertoo seuraavansa seuran sosiaalisesta mediasta kaikki uutisoinnit ja jutut.

–On ollut ilo esimerkiksi lukea Typy Tyyskän tuulen piiskaamien merikaislojen paluusta. Uskon, että kun katsomossa, seurajohdossa ja joukkueessa pidetään yllä positiivista ilmapiiriä ja puhalletaan yhteen hiileen yhteisen nousutavoitteen hyväksi, on luvassa hyvä kausi. Hyvää joulua ja menestyksekästä futiskautta 2017 joukkueelle, johdolle ja kannattajille, Lauretsalo sanoo.