KTP:n joulukalenteri # 13

By 13/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Lucian päivän kalenteriluukusta paljastuu pelinumeroa 13 kantanut Toni Pulli. Pulli on syntynyt 23. helmikuuta 1976. Ensimmäisen kerran Pulli puki KTP:n edustusjoukkueen pelipaidan päälle vuonna 1995.

–Olihan ne mahtavat fiilikset päästä pelaamaan ukkojen kanssa. Joukkueen ehdoton johtohahmo ja henkinen johtaja oli silloin Jukka Piispa, Pulli kertoo.

KTP pelasi KTP:ssä alkuun aina vuoteen 1997 saakka, kunnes siirtyi TPV:n riveihin.

–TPV yksinkertaisesti tarjosi enemmän. Pyysin asuntoa KTP:ltä, sillä halusin jo muuttaa pois äidin helmoista, mutta se ei silloin järjestynyt. TPV:kin nousi KTP:n ohella seuraavaksi kaudeksi liigaan, kun voitimme karsinnoissa FinnPan, Pulli sanoo.

Pulli palasi jo seuraavaksi kaudeksi takaisin Kotkaan. Hän aloitti kautensa Kolmosessa pelanneen KTP:n kakkosjoukkueen KooTeePeen riveissä, mutta kesken kauden hänet nostettiin liigassa pelanneen Kotkan TP:n riveihin.

–Hyvät fiilikset liigapeleistä jäi, sillä olihan ne nyt selvästi parempia pelejä kuin Kolmosessa, Pulli sanoo velmuillen.

Pulli siirtyi seuraavaksi kaudeksi pelaamassa FC Hämeenlinnassa, joka pelasi Ykköstä. Kausi hämeenlinnalaisseurassa sujui hyvin, sillä joukkue sijoittui kauden päätteeksi lopulta neljänneksi.

–Alilan Joksa oli saanut kuulla, että siellä oltaisiin palveluksistani kiinnostuneita. Suurimman osan kaudesta pelasi laitapakkina ja joitain pelejä omalla paikallani keskikentän pohjalla, Pulli muistelee.

Toinen visiitti Hämeessä jäi niin ikään vain vuoden mittaiseksi, kunnes Pulli päätti palata Pasi Rautiaisen luotsaamaan FC KooTeePehen Kakkoseen.

–Kahden peräkkäisen sarjanousun takeena oli ennen kaikkea hyvät joukkueet ja ennen kaikkea kotkalaiset joukkueet, joita oli hyöstetty muutamalla täsmävahvistuksella, Pulli sanoo.

Pulli pelasi vielä vuonna 2003 liigatulokkaan FC KooTeePeen riveissä, mutta päätti sen jälkeen lopettaa aktiiviuransa, vaikka jatkoi jalkapallon harrastamista vielä Kolmosessa. Hän oli myös nostamassa pelaajavalmentajana KTP:tä Kolmosesta Kakkoseen. Myöhemmin Pulli toimi myös Kotkan Reippaan pelaajavalmentajana Kolmosessa.

–Neuvottelimme sopimuksesta myös vuoden 2003 jälkeenkin, mutta töiden ja liigassa pelaamisen yhteensovittamisessa oli haasteita, Pulli toteaa.

Rakennusalalan töitä tekevä Pulli sanoo seuraavansa tiiviisti KTP:n edesottamuksia ja pyrkii käymään kotiotteluissa niin usein kuin suinkin mahdollista.

–Toivottavasti saavat jalkeille kotkalaisen ja sitoutuneen joukkueen, Pulli sanoo.