KTP:n joulukalenteri #12

By 12/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Jouluaattoon jäljellä vielä 12 päivää, kun kyseessä kuun 12. päivä. Niinpä joulukalenterissa keskitytään tänään pelinumeroon 12. Aktiiviurallaan Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelannut Antti Pynnönen kantoi pelinumeroa. Pynnönen on syntynyt 25. lokakuuta vuonna 1973 Turengissa, aivan Hämeenlinnan kupeessa.

Pynnösen ensimmäinen seura oli JanPa, josta matka jatkui hämeenlinnalaisseura K-Teamin riveihin.

Vuonna 1994 pelihommat jatkuivat yliopistoon opiskelemaan päässellä Pynnösellä Joensuussa. Aluksi hän pelasi silloisessa JiiPeessä, joka pelasi kakkosta. Matka jatkui seuraavaksi vuodeksi sarjatasoa ylempänä pelanneeseen Kultsuun, jossa Pynnönen pelasi kahden kauden ajan.

–Reissasin Joensuusta Joensuuhun ja olihan se rankkaa ja kahden vuoden päästä vaihdoin niin ikään Ykköstä pelanneen Varkauden Työväen Palloilijoiden riveihin. Matka Joensuusta lyheni 100 kilometrillä, Pynnönen kertoo.

Ennen Kotkaan siirtymistään Pynnönen pelasi kaksi kautta VarTP:ssa. Kotkaan muutossa edesauttoi silloisen Kotkan TP:n toimitusjohtaja Jukka Vakkila, joka lähestyi veräjänvartijaa jo joulukuussa 1998.

–Vakkila soitteli ja pyyteli näytille harjoituksiin ja aika pian siitä teimmekin vuoden mittaisen sopimuksen. Kausi uudella sarjatasolla sujuikin hyvin, kunnes loukkaannuin törmättyä yhteen MyPan Saku Puhakaisen kanssa, Pynnönen sanoo.

Pynnösen hyvät otteet Kotkassa palkittiin vuoden jatkosopimuksella, mutta seuraava kausi oli monella tapaa haasteellinen.

–Minulla oli silloin ongelmia polveni kanssa. En pystynyt siviilissä kunnolla edes kävelemään. Syyskuussa menivät sitten nivelsiteet jalastani, Pynnönen muistelee.

Kausi päättyi Kotkan TP:llä sarjastaputoamiseen ja lopulta konkurssiin. Samaan aikaan reservijoukkue KooTeePee oli noussut Kolmosesta Kakkoseen. Päätösten kautta reservijoukkueesta tulikin kotkalaisen jalkapallon edustusjoukkue. Pynnönen punnitsi kahden liigakauden jälkeen useita vaihtoehtoja, mutta päätyi jatkamaan Kotkassa.

–Kun kuulin, että Pasi Rautiainen tulee Kotkaan valmentajaan, pitihän se päästä kokemaan. Kausi oli huikean hyvä ja nousimme heittämällä Ykköseen. Muistan, että päästin kotiotteluissa maaleja vain ensimmäisessä ja viimeisessä. Siihen väliin mahtui yhdeksän nollapeliä, Pynnönen sanoo.

Pynnönen päätti lopettaa peliuransa sarjanousuun, mutta hän vaikuttaa edelleen Kotkassa.

–Se oli hyvä kausi lopettaa pelihommat, mutta tykästyimme jo aiemmin Kotkan ilmapiiristä. Olen saanut täällä paljon kavereita, mikä auttoi kotiutumisessa, nykyisin matemaattisia aineita Karhulan lukiossa opettava Pynnönen sanoo.

Nykyään KTP ei jaa pelaajilleen pelinumeroa 12 käyttöön laisinkaan, vaan se on pyhitetty seuran kannattajille.