KTP:n joulukalenteri # 1

By 01/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Ensimmäisestä luukusta avautuu KTP-legenda Pentti Tähtinen, joka kantoi seurassa pelinumeroa 1.

Tähtinen syntyi 11. helmikuuta vuonna 1934 ja ensimmäisen kerran veräjänvartija pelasi KTP:n edustusjoukkueessa vuonna 1952. Peliaikaa ja vastuuta Tähtinen sai miesten joukkueessa A-juniori-ikäisenä, koska edustuksen ykkösmaalivahti Veikko Heiskanen oli loukannut kätensä paikallisottelussa Jäntevää vastaan.

Tähtinen kirjautti nimensä historian kirjoihin voittamalla debyyttivuotenaan niin miesten kuin A-nuorten Suomen mestaruuden. Erikoisen saavutuksesta tekee se, että hänelle lyötiin mitali kaulaan samana päivänä. Aamupäivällä hän voitti nuorten kultamitalin, kun taas myöhemmin saman päivän aikana. KTP nappasi näin toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Kotkalaisjoukkue oli kuitenkin varmistanut jo toisen kultamitalinsa jo hyvissä ajoin, kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä.

Valtaosan pelaajaurastaan Tähtinen pelasi KTP:ssä, mutta vieraili kauden 1957 Valkeakosken Hakan ja neljä kautta helsinkiläisjoukkue Pallo-Pojissa. Vuonna 1961 Tähtinen pelasi Suomen cupin loppuottelussa KTP:tä vastaan ja joutui todistamaan kotkalaisjoukkueen paremmuuden maalein 5–2.

Viimeisen kerran Tähtinen nähtiin KTP:n maalilla vuonna 1969, kun hän pelasi kahdessa ottelussa. Kausi päättyi kuitenkin KTP:n osalta Mestaruussarjasta putoamiseen. Hyvistä tarinoistaan tunnettu Tähtinen poistui keskuudestamme vuonna 2006. KTP kunnioittaa kolme A-maaotteluakin pelannutta seuralegendaansa, joka ei jättänyt torjuntatyylillään, eikä persoonallaan ketään kylmäksi.