KTP:n avulla nimi tutuksi

By 21/12/20202020, Uutiset

Flowplus Oy:n paikallispomon Jani Tuliniemen työhuoneesta näkee, mikä urheilulaji on lähellä miehen sydäntä. Arto Tolsan elämäkertakirjoja on riittänyt joitakin asiakkaillekin jaettavaksi, seinällä on pelitilannekuva Lumi-tyttärestä ja kaapin päällä komea jalkapallopatsas. – Se on voittopalkinto kesäisestä Masto-turnauksesta Lahdesta. Kun tytöt eivät osanneet päättää, kenelle se kuuluisi, niin minä toin sen tänne näytille, 9–10-vuotiaiden tyttöjen valmentaja selvittää.

Teollisuuden laitehuoltoa tarjoava ja Kotkan Keltakalliolla operoiva Flowplus Oy on yksi FC KTP:n keskeisiä yhteistyökumppaneita. Yrityksen ja urheiluseuran yhteistyöllä on pitkät perinteet, ja siksikin Flowplussalla osataan nauttia KTP:n tämänvuotisesta menestyksestä.

Naisten joukkueen nousu Kakkoseen ja syksyn huipennus – miesten paluu Veikkausliigaan – ovat hienoja juttuja! Voimme olla täällä meilläkin ylpeitä siitä, että saamme olla omalta osaltamme mukana tuossa huumassa, toteaa Flowplus Oy:n Etelä-Suomen aluejohtaja ja yhtiön johtoryhmän jäsen Jani Tuliniemi.

Flowplus on kahdeksassa vuodessa kivunnut merkittäväksi valtakunnantason toimijaksi omalla alallaan. Kasvu on perustunut muun muassa onnistuneisiin yrityskauppoihin. Ensimmäisiä askeleita oli, kun Flowplus osti kotkalaisen Sakari Alilan omistaman Sähkö-Alila Oy:n liiketoiminnan.

Alilan perintöä on myös urheilun tukeminen. Kuten nimestäkin saattaa jo arvata, Sakari on KTP:n ystävä, ja aina vieläkin kun hän pistäytyy täällä talossa, niin puhumme hieman bisneksistä mutta myös palloilusta, kertoo Jani Tuliniemi. Hän painottaa, että vaikka yhtiön pääkonttori onkin Helsingissä, tehdään päätökset urheilun yhtistyösopimuksista paikallisesti.

KTP on Flowplus Oy:n merkittävin yhteistyökumppani urheilussa. Tuliniemi ei puhu sponsoroinnista tai tukemisesta vaan ennemminkin yhteispelistä.

Kyllä tässä on kysymys vuorovaikutuksesta. Me annamme mutta myös saamme. Urheiluseuratyössä kumppanin eurot tulevat varmasti tarpeeseen. Flowplus Oy:llä on vahva kotkalainen identiteetti, ja KTP:n avulla me saamme näkyvyyttä ja nimeämme entistä tutummaksi, jatkaa Jani Tuliniemi.

Flowplus Oy:ssä ymmärretään, ettei firman nimi kentänlaitamainoksessa tai pelipaidassa vilkastuta yritysmyyntiä. Yhtiö ei tee kauppaa perinteisillä kulutustuotteilla yksityishenkilöille vaan tarjolla on huoltopalveluja ja laitteita teollisuudelle.

Näkymällä Kotkan alueella haluamme korostaa myös yhteiskuntavastuutamme. Varsinkin tällaisena koronan sävyttämänä vuotena meillä kaikilla on ollut haasteita, mutta yhdessä me selviämme, Tuliniemi kannustaa.

Jani Tuliniemen vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu muun muassa FC KTP:n 9–10-vuotiaiden tyttöjen valmennus yhdessä Susanna Honkasalon kanssa.

Jani Tuliniemi (34) on Pohjanmaan poikia ja syntyjään Himangalta. Kotkaan hänet toi opinnot Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa (KyAMK), josta hän valmistui energiantekniikan insinööriksi 2006. Flowplus-joukkueeseen hän on kuulunut seitsemän vuotta. Firman kasvun myötä Tuliniemi on toiminut eri tehtävissä ja nyt mm. Kotkan yksikön pomona.

Tuliniemellä on vahva jalkapallotausta.

Nuorempana pelasin Vaasan Kiistossa ja Kokkolan Pallo-Veikoissa. Kun FC KTP ja KPV kuluneen kauden aikana kohtasivat, niin kyllä minä Kotkan puolesta jännitin, Tuliniemi tunnustaa.

Kotkassa pohjalaisen palloiluharrastus on jatkunut.

Olen pelannut kutosdivisioonaa Kymin Pallon kakkosjoukkueessa, kun olen töiltäni ja muilta kiireiltä ennättänyt.

Noita ”muita kiireitä” on mm. FC KTP:n 9–10-vuotiaiden tyttöjen valmennus. Pelaajia porukassa on parikymmentä ja heidän joukossaan oma Lumi-tytär.

TEKSTI ja KUVAT: Matti Järvinen

 

o Yritys on lähinnä teollisuuden laitehuoltoa tarjoava yhtiö kotipaikkanaan Helsinki. Se toimii 10 paikkakunnalla – muun muassa Kotkassa – 15 eri yksikössä.

o Flowplus Oy on perustettu vuonna 2012, mutta yritysostojen kautta osaamisen juuret ulottuvat vuosikymmeniä taaksepäin. Ensimmäisiä yrityskauppoja oli, kun Flowplus osti vuodesta 1977 toimineen kotkalaisen Sähkö-Alila Oy:n liiketoiminnan 2013.

o Sähkö-Alilalta Flowplussalle siirtyi 10 työntekijää. Nyt heitä on Kotkan yksikössä 25 henkeä. Koko yhtiössä on henkilökuntaa 160.

o Yhtiön perustaja, toimitusjohtaja ja suurin omistaja on Jarmo Piippo. Muita omistajia ovat Juuri Partners ja useat pienosakkaat.

o Kotkalainen Jani Tuliniemi on Flowplus Oy:n Etelä-Suomen aluejohtaja ja kuuluu yhtiön johtoryhmään. Muut ovat Jarmo Piippo, Sakari Uusitalo (Pohjois-Suomen aluejohtaja), Mari Puukko (talousjohtaja) ja Ari-Pekka Niemi (kehityspäällikkö).

o Flowplus Oy:n liikevaihto vuonna 2020 tullee olemaan noin 20 miljoonaa euroa.

o Tarkempi toimiala: Flowplus Oy on virtaustekniikan kunnossa- ja ylläpitoon erikoistunut yritys, jonka asiakkaita ovat kunnalliset vesi- ja jätevesilaitokset, teollisuuslaitokset ja kaivokset. Kotkan alueella asiakaskuntaan kuuluu mm. laminaattipaperin, jatkojalosteiden ja pakkauskartongin valmistaja Kotkamills Oy.

Flowplus Oy:n Kotkan yksikössä Keltakalliolla työskentelee 25 henkeä. Arkisena työpäivänä heistä ennätti joukkuekuvaan suurin osa.

Tämä juttu on julkaistu FC KTP:n kausijulkaisussa numero 2, joka ilmestyi kaupunkilehti Ankkurin liitteenä lauantaina 19.12.2020. Osa jutuista on jo julkaistu näillä seuran verkkosivuilla, ja loputkin julkaisun jutut on luettavissa näillä täällä lähipäivinä.