KTP tasapeliin sarjakärki HIFK:n vieraana

KTP:n vierasmatka Ykköstä johtavaa Helsingin IFK:ta vastaan päättyi tasatulokseen 1–1 (1–1). Sairastupansa liki kokonaan tyhjäksi saanut kotkalaisjoukkue pelasi ennakkoluulottomasti ja olisi voinut ansaita kotimatkalle enemmänkin kuin vain yhden pisteen. KTP:n ainokaisesta maalista vastasi Aleksi Pahkasalo.

KTP:n kannalta ottelu sai mahdollisimman huonon alun. Pelikello kävi vasta kuudetta minuuttiaan, kun HIFK iski pallon ensimmäisen kerran kotkalaismaaliin. KTP:n maalivahti Jiri Koski torjui Tommi Jyryn rangaistusalueen ulkopuolelta lähettämän laukauksen eteensä ja ensimmäisenä paikalle sännännyt Pekka Sihvola iski paluupallon vuoren varmasti oikeaan alakulmaan.

Maalista vain muutama minuutti myöhemmin HIFK:lle rakentui kulmapotkusta kaksi maalipaikkaa, mutta Jiri Kosken tuplatorjuntojen ansiosta KTP-maali varjeltui toiselta takaiskulta. Näiden jälkeen KTP pääsi paremmin peliin mukaan. Ensimmäinen todellinen maalipaikka rakentui 13. minuutilla kulmapotkusta, kun jälkitilanteesta Pahkasalo pääsi yrittämään, mutta HIFK-vahti Tomi Maanoja venyi jalkatorjuntaan. Hetkeä myöhemmin Jean Silva kokeili saksipotkulla maalintekemistä, mutta Maanoja torjui jälleen.

KTP jatkoi painamistaan ja HIFK-puolustukselle oli myrkkyä kotkalaisten nopeista suunnanmuutoksista syntyneet hyökkäykset. KTP:n tasoitusmaali syntyi lopulta 35. minuutilla, kun painostuksen päätteeksi Filipe Mellon nappikeskitys tavoitti Pahkasalon, joka puski taidokkaasti pelivälineen oikeaan laitaan.

Maalin jälkeen Jean-Christophe Coubronne esitti laukaisutaitoaan, mutta noin 20 metristä ammuttu kuti viuhui vain hitusen oikealta ohi maalin. Tämän jälkeen myös HIFK:lla oli oma tilaisuutensa, kun vapaapotkun jälkitilanteesta Koski joutui venymään Sihvolan laukaukseen.

Toisella puoliajalla ei aivan samanlaiseen intensiteettiin ottelussa päästy, mutta KTP hallitsi pelitapahtumia, eikä HIFK:lla ollut asiaa todellisiin maalipaikkoihin. KTP:n johto-osuma oli lähellä syntyä 74. minuutilla, kun Sebastian Dolivo pääsi puskemaan suoraan kulmapotkuun, mutta pusku suuntautui suoraan Maanojan syliin. Kolmea peliminuuttia myöhemmin Tarvonen väläytteli pallollista nopeuttaan haastaen ja laukoen terävästi, mutta jälleen Maanoja oli etevämpi.

Erotuomari Lassi Siukkolan puhaltaessaan pilliinsä ottelun päättämisen merkiksi päädyttiin pistejakoon. KTP-leirissä pisteen hakeminen sarjakärjeltä tyydytti, mutta pelitapahtumiin nähden olisi ollut otettavissa enemmänkin tuliaisia Helsingin reissulta. Tasapeli oli KTP:lle kolmas peräkkäinen ottelu ilman tappiota ja kuuden ottelun kuntopuntarissa vihreävalkoiset ovat kolmantena. KTP:n pistesaldo nousi yhdeksään, mikä oikeuttaa seitsemän kierroksen jälkeen sarjataulukossa viidenteen sijaan.

KTP:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 16.6. kotiottelulla FF Jaroa vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.