KTP sai vielä mahdollisuuden

By 17/10/20212021, Uutiset

Vihdoinkin voitonriemua! KTP kukisti Hongan kotikentällään 2–0, ja kentällä nähtiin iloisia ilmeitä. Juan Esnáider (kolmas vihreävalkoiapiatinen vasemmalta) puski Kotkan toisen osuma, ja sitä juhlittiin porukalla.

KTP vältti ”viimeisen kuulutuksen” ja sai vielä mahdollisuuden säilyä jalkapallon Veikkausliigassa, kun joukkue voitti FC Hongan 2–0 (0–0) Arto Tolsa Areenan syyskoleassa lauantai-illassa.

Kotkalaisten hennonhento toivonkipinä elää siinä, että karsijan paikalla kahdeksan pisteen päässä kompuroiva AC Oulu tulisi vielä kilpajuoksussa selkä edeltä vastaan. Lauantaina Pohjoisen pojat hävisivät Raatin stadionilla ”saarelaisille” 2–1. Vierasvoitollaan IFK Mariehamn mitä ilmeisimmin välttyi joutumasta edes liigakarsintaan.

Kotkan reitti kuiville on yksiselitteinen. Sen on voitettava kaikki kolme jäljellä olevaa haastajasarjan matsiaan, eikä Oulu saa ottaa pistettäkään. Jos tämä ihme tapahtuisi, olisi sitten vielä klaarattava kaksiosainen yhteenotto liigapaikasta Ykkösen kakkosen kanssa. Se tulee olemaan joko Turun Palloseura tai Rovaniemen Palloseura.

OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD’S

KTP–Honka-ottelussa oli paljon poikkeuksellista. Kotkalaisten edellisestä voitosta oli kulunut jo yli viisi kuukautta (14.5.2021 FC Haka–KTP 0–3) ja edellisestä kotivoitosta runsas vuosi (25.9.2020 KTP–EIF 3–2 Ykkösessä).

Kotkan espanjalaishyökkääjä Juan Esnáiderille Honka-kamppailu oli myös pienimuotoinen juhlahetki. Elokuun alussa maleja tekemään värvätty kärkimies onnistui nyt viimeistelyssä ensimmäisen kerran.

Erikoista – mutta täysin ymmärrettävää – oli vähäinen yleisömääräkin (488 katsojaa). Kovinkaan moni ei enää usko KTP:n mahdollisuuksiin, ja lauantai-illassa oli muutakin urheilutarjontaa.

Taas samaan aikaan Teemu Pukki pelasi Valioliigaa telkkarissa (Norwich–Brighton 0–0), ja enemmänkin kuin bussilastillinen jalkapalloilun ystäviä oli kannustamassa Peli-Karhuja Myllykoskella tuikitärkeässä Kakkosen ottelussa MYPA:a vastaan. PeKa voitti 3–2 ja varmisti sarjapaikkansa.

Viides kerta toden sanoi! Teemu Kankkusen pätkäpesti KTP:n valmentajana tuotti vihdoin voiton, ja Kotkan koutsi oli tyytyväinen. FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara (oikealla) ei ollut ollenkaan iloinen.

Viimeiset viisi ottelua KTP:ta luotsannut Teemu Kankkunen oli helpottunut voitosta, vaikkei se mitään takaakaan.

Hommia on tehty paljon, mutta palkintoa ei ole tullut, vaikka meillä on ollut hyviäkin matseja ja hyvää taistelua. Nyt joukkue sai sen, mitä ansaitsi.

Meillä ei ole ollut tuuriakaan edellisissä peleissä. Tällä kertaa pallo pomppi vähän meille, kun Honka (Lucas Kaufmannin ylärimalaukaus toisen jalkson alussa) ei saanut omasta paikastaan sisään, huomautti Kankkunen ja jatkoi: Niinhän siinä usein käy, että jos et itse tee, niin kaveri tekee.

KTP:ssa ei aiota vilkuilla Oulun suuntaan, miten se selviää kolmesta viimeisestä ottelustaan (se vihoviimeinen on tosin keskinäinen kamppailu lokakuun viimeisenä päivänä).
Meidän ei tarvitse laskea mitään! Meidän pitää vain voittaa. Ja sitten katsotaan, mihin se riittää, Teemu Kankkunen totesi.

KTP oli Honka-pelissä liikkeellä hieman poikkeuksellisella kokoonpanolla. Vakiomiehistöstä olivat poissa lähinnä vammojen takia Aleksi Tarvonen, Johannes Laaksonen ja Antti Mäkijärvi. Yhteistyöseura Peli-Karhujen matkassa Myllykoskella olivat samaan aikaan Matias Tamminen ja Juuso Anttila.

Thomas Agyiri pelasi poikkeuksellisella paikalla kenttäryhmityksessä oikealla. Sieltä vasenjalkaisen ghanalaisen oli hyvä tällätä KTP:n johto-osuma Hongan maalin yläpesään. Agyiri tuli vaihtoon 82. minuutilla ja otti vastaan yleisön suosionosoitukset.

Maalit:

63 min. 1–0 Thomas Agyiri: Rico Finnäsin keskitys vasemmalta tavoitti Agyirin rangaistualueen oikeassa kulmassa. Ghanalaisen tarkka laukaus painui ylärimaa hipoen vasempaan takanurkkaan.

75 min. 2–0 Juan Esnáider: Asier Arranzin kulmapotku vasemmalta tavoitti Esnáiderin takatolpalla, ja espanjalaisen pusku meni pienestä tilasta Honka-pelaajan kautta verkoon.

Kokoonpanot, KTP: Anton Lepola; Matias Paavola, Michael Ogungbaro (varoitus), Mohamadou Sissoko, Paavo Voutilainen, Rico Finnäs; Thomas Agyiri (82. Ian Ggarrett), Niko Leinonen (62. Anton Eerola), David Ramadingaye, Asier Arranz (varoitus); Juan Asnáider.

Honka: Tim Murray; Dani Hatakka, Tapio Heikkilä (varoitus), Henri Aalto; Nasiru Banahene (78. Darren Smith), Jerry Voutilainen, Izunna Uzochukwu (varoitus, 68. Demba Savage), Edmund Arko-Mensah (varoitus); Otso Koskinen, Luis Henrique (78. Timo Katajamäki), Lucas Kaufmann.

Tuomaristo: erotuomari Oliver Reitala, avustavat Eemeli Kettunen, Simo Mynttinen. Yleisöä: 488.

Tilastot (KTP ensin mainittuna): laukaukset 9–5, kohti maalia 8–1, rikkeet 13–4, paitsiot 1–0, kulmapotkut 3–10, keltaiset kortit 2–3, punaiset kortit 0–0, torjunnat 1–6.

RuutuPlussan Tähtipelaajat: Thomas Agyiri 3 tähteä, Juan Esnáider 2 tähteä, Anton Lepola 1 tähti.

Veikkausliigan haastasarjaa:

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 23.10.2021 kello 17.00

FC KTP – FC Haka (Valkeakoski) Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 27.10.2021 kello 18.30

AC Oulu – FC KTP Raatin stadionilla sunnuntaina 31.10.2021 kello 15.00

AC Oulun loppuohjelma haastajasarjassa: 22.10. FC Lahti–AC Oulu, 27.10. FC Honka–AC Oulu ja 31.10. AC Oulu–FC KTP.

TEKSTTI: Matti Järvinen KUVAT: Mikko Mäkelä

Teknisten ongelmien takia tämä otteluraportti on valmistunut viiveellä. Pahoittelumme.

KTP keräsi lauantaina sekä sarjapisteitä että sympatiapisteitä. Juniori-KTP ja FC KTP ovat mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaisessa kampanjassa, ja siitä haluttiin viestittää ennen ottelua. Teemajulistetta kannattelevat FC KTP Junioreiden valmentaja Mari Rahkonen ja FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen.