KTP sai hyökkäykseen kaipaamansa ”el Tanguen”

By 01/08/20172017, Uutiset

KTP on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen 26-vuotiaan kolumbialaisen hyökkääjän Jhonathan Cardalesin kanssa. Cardales tunnetaan lempinimillä el Toro ja el Tanque eli härkä ja panssarivaunu. Katetta lempinimille antaa kolumbialaisen strategiset mitat, sillä hieman alle 180 senttiä pitkä hyökkääjä painaa 88 kiloa.

–Takana on pitkä matka, mutta matkasin hyvillä fiiliksillä uuteen haasteeseen. Paikan päällä on minut otettu hyvin vastaan. En vielä osaa kunnolla englantia, mutta ymmärrän hieman sitä ja koko ajan on tarkoitus oppia sitä lisää, Cardales kertoo.

Cardalesin sopimuksessa on koeaika sekä seuran optio ensi kaudesta. KTP:ssä toivotaan miehen olevan hyökkäyspäähän se palanen, joka sieltä on puuttunut. Kolumbialainen sanoo nauttivansa eritoten pelaavan keskushyökkääjänä, mutta tarvittaessa häntä voidaan peluuttaa myös laidassa.

–Koen olevani parhaimmillani keskellä, sillä olen hyökkäysvoittoinen, aktiivinen ja energinen. Lisäksi minulla on taitoa tehdä maaleja, Cardales sanoo.

Cardales on pelannut urallaan kotimaansa lisäksi Argentiinassa, Meksikossa ja viimeiset vuodet Nicaraguan pääsarjassa. KTP-sopimus on miehen ensimmäinen Euroopassa. Hän haluaa kehittyä yhä pelaajana ja auttaa kotkalaisjoukkuetta pääsyssä tavoitteeseensa. Pelaaja on valmis hyppäämään kehiin jo seuraavassa ottelussa, mutta pelaaminen riippuu siitä, miten pelilupa-asiat saadaan selvitettyä.

Cardales oli joukkueen mukana ensimmäistä kertaa tiistain harjoituksissa. Pitkän matkan takia häntä ei haluttu kuormittaa kentällä kuin 20 minuutin ajan.

–Pienen rupeaman perusteella on vaikea lähteä arvioimaan pelaajan osaamista, mutta videoiden perusteella kyseessä on fyysinen ja aggressiivinen hyökkääjä, jolta varmasti löytyy myös tarvittavat perustaidot, KTP:n valmentaja Joni Ruuskanen sanoo.

–Odotamme, että hän on pelaaja, joka pystyy juoksemaan puolustuslinjojen taakse. Tämä antaa meille paljon vaihtoehtoja ja luo kilpailua joukkueen sisällä pelipaikoista. Jokainen saa antaa näyttöjä, sillä peliaika ja -paikka pitää ansaita, valmentaja jatkaa.

KTP etsii vielä vahvistusta keskikentälle, sillä elokuun aikana erinomaisesti vihreävalkoisissa pelannut Quincy Osein on enää vain hetkisen joukkueen vahvuudessa ennen siirtoaan uusiin ympyröihin.