KTP saa vieraita Englannista

Harjoitusottelut saavat jatkoa sunnuntaina, kun KTP saa mielenkiintoisen vastustajan Brittein saarilta. RIASA eli Richmond International Academic and Soccer Academy on yliopistojoukkue Leedsistä, jonka toimintaperiaate on tuttu Yhdysvaltojen urheilumaailmasta. Akatemia yhdistää yliopisto-opiskelun ja tavoitteellisen jalkapallon pelaamisen. RIASA on pelannut Suomessa myös kevättalvella 2017 jolloin se kohtasi Meri-Lapin joukkueet PS Kemin ja TP-47:n.

KTP:n Jari-Pekka Gummerus kertoo että harjoitusottelua ja mahdollista tulevaakin yhteistyötä on valmisteltu jo kauan.

-Kontakti syntyi Turusen Teemun kautta, ja yliopiston johtaja Mark Ellis tapasi minut Kotkassa viime kesänä. Heiltä on tulossa Kotkaa 39 pelaajaa ja iso taustaryhmä. He esimerkiksi kuvaavat pelin ja striimaavat sen suorana Englantiin, Gummerus kertoo.

Ja koska RIASA saapuu Kotkaan suurella pelaajaryhmällä, on luonnollista pelata kerralla useampi ottelu. Jo kello 10 Peli-Karhut kohtaavat ensimmäisen englantilaisnipun. 12:30 Arto Tolsa Areenan ottavat haltuunsa Kouvolan Sudet ja päivän pääottelu käynnistyy 15:00 kun KTP:n edustusmiehistö ottaa mittaa englantilaisvieraiden parhaimmistosta.

-Jonkinasteista yhteistyötä tulemme varmasti tekemään heidän kanssaan myös jatkossa. Kuinka tiivistä se tulee olemaan, sen näyttäköön aika. Vierailukutsuja valmennukselle tulee varmasti puolin ja toisin ja ehkäpä joku kotkalaisnuorista haluaa jonakin päivänä Leedsiin opiskelemaan. Ja miksei joku RIASAN opiskelijoista pelaisi jonakin päivänä ammatikseen jalkapalloa KTP:n paidassa. Mahdollisuuksia on paljon, mutta vielä on vaikea sanoa mitään, sillä yhteistyössämme otetaan vasta ensimmäisiä askelia, päättää Gummerus.

KTP joutuu otteluun ilman Cupissa hyvin esiintynyttä Tuukka Kurkea. Käsivamma pitää talvikaudella jo neljä maalia tehneen Kurjen sivussa kentiltä 3-4 viikkoa.

3.3.2019 Arto Tolsa Areena

10:00 PeKa – RIASA

12:30 Sudet – RIASA

15:00 KTP – RIASA