KTP rakentaa tunnelin Suomenlahteen

By 01/04/20192019, Uutiset

KTP on tunnettu rohkeista avauksistaan, ja tällä kertaa vihreävalkoisella perheellä on ilo ilmoittaa melkoisesta uutispommista. KTP nimittäin aikoo vielä tulevan kevään aikana rakentaa merenalaisen pelaajatunnelin Kotkasta Sillamäen kaupunkiin Suomenlahden toisella puolen. Tunneli sukeltaa meren alle Metsolassa höyrypanimon rannassa, mikä on hauska yhteensattuma sillä projekti tullaan rahoittamaan kokonaan Kotka Steam Breweryn KTP Golden Ale-oluen myyntituotoilla.

KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki on jo rakenteilla olevasta tunnelista innoissaan ja kertoo myös ympäristösyiden vaikuttaneen rakennuspäätökseen.

-Mussalon kaasuputkiprojektista jäi yli iso pino putkenpätkiä, ja kun halvalla ne haltuumme saimme, päätimme poikain kanssa että nyt on aika vahvistaa Kotkan geopoliittista asemaa oikein kertaheitolla. Päävalmentaja Argo Arbeiterin kontaktit etelänaapurissamme ja toisaalta Pohjois-Kymenlaaksolaiset yhteistyöseuramme muodostavat yhdessä KTP:n oman pelaajamateriaalin kanssa voimavaran jollaista harvalla seuralla Suomessa – tai edes maailmassa – on. Lisäksi tällaisena ympäristöahdistuksen aikana on tärkeää ettemme osaltamme ruoki lento- tai laivaliikennettä, vaan rakennamme oman, kokonaan  uusiutuvalla energialla toimivan, pelaajatunnelin, Vilkki toteaa.

Tunnelissa tullaan operoimaan erityisillä kotkalaisvalmisteisilla 4PR-1LL1 kuljetusmoduuleilla, joihin kerrallaan mahtuu kaksi raamikasta puolustajaa tai kolme kevytrakenteisempaa hyökkäyspään pelaajaa. Moduulin prototyyppihän on tuttu jo 80-luvun Bond elokuvasta 007 vaaran vyöhykkeellä, jossa salainen agentti pakenee idästä länteen käyttäen juuri tällaista kuljetusmoduulia. Nyt innovaatiota pääsevät hyödyntämään niin vapaat agentit, kuin myös aivan tavalliset kotkalaiset. Henkilöliikenne Kotkan ja Sillamäen välillä on määrä avautua jo ennen tulevan kesän helteitä.

Myös Sillamäen silta- tunneli- ja maarakennusasioista vastaava kaupungininsinööri Raivo Ähäkütt on projektista innoissaan, ja kertoo että myös Virumaan alueelle uusi supernopea yhteys Suomeen on tervetullut.

-Olen mielenkiinnolla seurannut suunnitteilla olevia Helsingin ja Tallinnan välisiä tunnelihankkeita, mutta käsi sydämellä voin todeta tämän KTP:n projektin olevan innovatiivisuudessaan aivan omalla tasollaan. Viidentoista minuutin matka-aika tulee esimerkiksi mahdollistamaan sen että myös virolaiset KTP-kannattajat ehtivät maanantaipeleihin työpäivänsä jälkeen. Myös Itä-Viron matkailulle tunnelin odotetaan antavan aivan uutta nostetta, mehustelee Ähäkütt.

Alustavia varauksia kesän tunnelimatkoille otetaan vastaan KTP:n toimistolla tänään maanantaina 1.4. ja kaikille matkan varanneille tarjotaan kahvit.