KTP nappasi tuikitärkeän voiton

KTP palasi voittojen tiellä nappaamalla kotivoiton FC Lahti Akatemiasta maalein 2–0. Kamppailun molemmat maalit syntyivät toisella puoliajalla, vaikka avauspuoliskokin tarjosi lukuisia maukkaita tilaisuuksia avausmaalin tekemiseen.

Tukalasta sarjatilanteestaan huolimatta vierasjoukkue tarjosi kelpo vastuksen KTP:lle. KTP sai luotua jo ensimmäisen maalipaikkansa toisella peliminuutilla, mutta avauskokoonpanoon noussut Niko Ikävalko ei aivan ennättänyt poikittaissyöttöön. Jatkoa seurasi jo paria minuuttia myöhemmin, kun Ikävalko pääsi yrittämään suoraan volleystä, mutta laukaus viuhui hieman ohi maalin.

Ottelun vanhetessa Lahti Akatemiakin sai pelin juonesta kiinni. Vierailija iski vaarallisesti vastaan ja saikin luoduksi muutamia vaarallisia maalintekotilanteita. Lähimmäksi maalia pääsi Nuutti Laaksonen, jonka laukaus 20 metristä pysähtyi oikeaan tolppaan. Ensimmäisen 45-minuuttisen paras maalipaikka oli Ikävalkolla, jonka Driton Shala lähetti puhtaaseen läpiajoon. Laukaus viuhui kuitenkin vain hienokseltaan ohi maalin.

Varsin viihdyttävän ja vauhdikkaan avauspuoliajan jälkeen tilanne säilyi maalittomana aina reilun tunnin kohdalle. KTP siirtyi johtoon 63. minuutilla Aleksi Tarvosen karistettua vastustajansa kannoilta ja sijoitti pelivälineen hallitusti maaliin. Lahti Akatemialla oli erinomainen tasoituspaikka vain viisi minuuttia avausmaalin jälkeen. Fareed Sadat pääsi yrittämään viidestä metristä, mutta Jiri Kosken erinomainen torjunta piti maalin koskemattomana.

Koitoksen toinen maali syntyi vajaata kymmentä minuuttia edellisestä, kun hyvin rakennetun hyökkäyksen jälkeen Ikävalko petasi paikan Shalalle, joka pyssytti rangaistusalueen rajan tuntumasta pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Toisella puoliajalla KTP sai pidettyä paremmin aisoissa lahtelaisten vastahyökkäykset, eikä enempiä täysosumia nähty. KTP palasi tappiollisen FC Legirus Inter -ottelun jälkeen takaisin voittojen tielle ja nousi 35 pisteeseen yhdessä Klubi 04:n ja PEPOn kanssa. Lohkon kärjessä jatkaa Klubi 04 paremman maalieron turvin, mutta on myös pelannut yhden ottelun kotkalaisia enemmän.

Lahti Akatemian keskikentällä pelasi kotkalaisille tuttu mies, kun kotkalaisten oma kasvatti Oskari Kekkonen pelasi täydet minuutit.

–Pakkohan se on myöntää, että jännitti enemmän kuin muissa peleissä. Vastassa oli tuttuja pelaajia ja entinen kotiyleisö. Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas, jossa mentiin päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja. Olisin kaivannut, että olisimme tehneet ainakin yhden maalin. Me väsyimme toisella puoliajalla, kun KTP piti enemmän palloa hallussaan. Oli tämä oikeutettu tulos, Kekkonen sanoi lehdistötilaisuudessa.

KTP:n alakerrassa tuttuun tapaan pelannut Sebastian Dolivo myönsi, ettei ottelu ollut niin helppo kuin mitä ennakkoasetelmat sarjan kärki- ja tyvipään porukan välillä voisi olla.

–Tiesimme jo ennakkoon, ettei tulossa ole helppo peli. Teimme ensimmäisellä puoliajalla paljon helppo virheitä ja pallonmenetyksiä, joista Lahti pääsi hyvin hyökkäämään vastaan ja saikin niistä omat paikkansa. Onneksi toisella puoliajalla saimme tarvittavat maalit ja voiton, Dolivo tuumasi.

FC Lahti Akatemian päävalmentaja Juha-Pekka Ojala myönsi, että tällä kaudella on tullut tutuksi se, ettei hyväkään esitys riitä pistepotin kerryttämiseen.

–Näin meille on käynyt aika monta kertaa aikaisemminkin. Otteluun oli mielenkiintoiset lähtökohdat: rutinoitunut Kotka ja meillä nuori porukka. Tiesin, että pystymme pelillisesti haastamaan jokainen joukkue tässä sarjassa ja niin tässäkin ottelussa. Maalien tekeminen on ollut tällä kaudella järkyttävän vaikeaa, ei niinkään niiden tilanteiden luominen. Maalitilanteet 11-11 ja maalit 2-0. Se on tuttu tarina, mutta kaikki propsit KTP:lle, joka oli tänään parempi osapuoli, Ojala sanoi.

KTP:n päävalmentaja Jallu Rantanen oli tyytyväinen saavutettuihin kolmeen pisteeseen, mutta maalipaikkojen hukkaaminen pisti mietteliääksi.

–Olisimme voineet enemmänkin maaleja tehdä. Ehdimme jo heti pelin jälkeen juttelemaan ja olemaan äijän käkenä, että näin hyvä joukkue (Lahti Akatemia) voi olla sarjataulukon pohjalla. Ei voi olla niin hyvä tämän lohkon taso, että näin hyvä joukkue on jumbona. Lahti taisteli hyvin ja heillä on hyviä yksilöitä. Tämä oli hyvä osoitus meillekin, ettei ketään vastaan ole varaa lähteä soitellen sotaan, Rantanen sanoi.

KTP oli laittanut otteluun kokoonpanoaan hieman uusiksi. Esimerkiksi normaalisti laitapuolustajana pelaava Manel nähtiin keskikentän keskellä.

–Se nyt oli sellainen kokeilu. Välillä, kun kaikki keskikenttäpelaajat ja laitapuolustajat olivat ylhäällä, ottelu näytti avoimien ovien päivältä. Muutimme toisen puoliajan alussa tekemistämme hieman varovaisemmaksi. Olihan ensimmäisellä puoliajalla syöttöpelimme välillä vähän hurlumheitä, Rantanen kommentoi.

KTP sai ottelusta myös jobinpostia. Avaukseen noussut Ikävalko esiintyi pirteästi päästen useaan otteeseen maalipaikoille. Ikävalko jouduttiin kuitenkin vaihtamaan loukkaantumisen takia kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

–Siinä alkoi ja loppui Ikävalkon kausi. Ainakin miehen omien sanojensa mukaan kausi taisi olla siinä, valitettavasti. Sama etureisivamma, joka häiritsi miestä jo keväällä ja tämä oli nyt kolmas kerta, kun sama paikka menee. Jälkiviisaana sitä olisi voinut ottaa miehen jo aikaisemmin pois kentältä, mutta kuulemma jaksoi pelata ja pystyihän hän pitämään palloa hyvin omilla, Rantanen sanoi.

KTP:n kausi jatkuu sunnuntaina 3.9. Järvenpään Palloseuran vieraana.