KTP – MP : Maalikarkeloilla lohkovoittoon

KTP otti suvereenin voiton Mikkelin Palloilijoista 4-1 kotivoitolla sateisella Arto Tolsa Areenalla. Lähes puolet joukkueesta oli sairastuvalla, joten odotukset ennen ottelua olivat haastavat. Nämä odotukset lensivät ikkunasta, kun KTP meni 3-0 johtoon ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana. Käytännössä ottelu oli tässä vaiheessa jo ratkennut ja kyse oli enää loppulukemista.

Pelin ensimmäinen jakso oli KTP:n hallintaa. MP:n päävalmentaja Juha Pasoja otti MP:n romahduksen omalle kontolleen ja totesi, että joukkue lähti kokeilemaan erilaista ryhmitystä ja virheitä tehtiin.

Maalijuhlat käynnistyivät kahdeksannella minuutilla, kun MP:n puolustus kierrätti palloa laitojen kautta. Taaniel Usta pääsi syötön väliin ja rauhallisesti levitti pallon vapaana juosseelle Antti Mäkijärvelle, joka veti pallon tarkasti oikean tolpan vierestä ohi MP:n maalivahdin Sammy Ndjockin.

Pitkään ei ehtinyt aika kellossa kulua, kun 12’ minuutilla juhlat jatkuivat. Thomas Agyiri nosti pallon vasenta laitaa pitkin lähes päätyrajalle, josta keskitti maalille. Pallo otti MP:n topparista kimmokkeen ja meni suoraan verkon perukoille päivittäen tulostaululle 2-0.

Kolmas maali syntyi, kun MP:n maalivahti Ndjock avasi huolimattomasti vasemmalle ja KTP:n Zaka pääsi tähän väliin ajassa 16′. Zaka sai rauhoitettua tilan ympärillään ja varmalla nostolla veti pallon vasempaan takakulmaan jo lähes tavaramerkiksi muodostuneella vasurillaan. Näitä saamme varmasti nähdä vielä lisää!

Juuri ennen taukovihellystä KTP sai vielä aivan oikean sivurajan vierestä vapaapotkun, josta Zaka keskitti maalin edustalle. Tästä Ruxi tiputti puskulla pallon upeasti vapaaseen tilaan noin kahdeksaan metriin, josta Valtteri Vesiaho pääsi vasemmalla jalalla vetämään pallon maaliin. Pallo otti vielä kimmokkeen MP:n puolustajasta, ja vaikka Ndjock oli hereillä vedon suhteen, ei hänellä ollut sanottavaa enää kimmokkeesta. Tauolle siirryttiin 4-0 johdossa.

Tauolta tullessa KTP:llä oli vaihdettu bensat dieseliin ja pelin tempo tippui. MP pääsi rakentamaan omaa peliään muutettuaan pelijärjestelmäänsä enemmän keskustan kautta pelattavaksi. Kotkalaiset odottivat tässä vaiheessa enää lähinnä päätösvihellystä ja MP pääsi jopa hieman vahingossa luomaan muutaman maalipaikan, jotka Pyry Piirainen hoiteli. Pelin jälkeisessä haastattelussa päävalmentaja Argo Arbeiter miettikin, että mitä Pyry on armeijassa puuhannut: ”ilmeisesti tehnyt maalivahtitreenejä, kun peli näyttää paljon kypsemmältä kuin viime kesänä”.

Kentällä nähtiin myös uutta verta, kun KTP-kasvatti Nico Borg pääsi tekemään debyyttinsä edustusjoukkueessa ajassa 81′, tuoden uutta energiaa kentälle loppuminuuteiksi.

Pelin lopussa ajassa 84’ KTP:n puolustus otti tilanteen lepsusti ja Juuso Anttila joutui rikkomaan boksin sisällä estääkseen varman maalipaikan. Tuloksena keltainen kortti Anttilalle ja rangaistuspotku MP:lle. 11 metrin pisteen taakse asteli Firmino. Viimeistely vedolle ei kuitenkaan ollut aivan yhtä kliininen kuin Liverpoolin kaimallaan ja pallo tärähti maalin vasemmalta puolelta päin päätyseinän mainoksia.

Muutama minuutti pilkun jälkeen MP sai vielä hyvästä paikasta vapaapotkun, jossa pallon taakse asteli tällä kertaa Antti-Ville Räisänen. Räisänen veti komealla vedolla pallon tarkasti vasempaan yläkulmaan ja hyvästä venytyksestä huolimatta Piirainen oli voimaton.

Ottelu päättyi 4-1 lukemiin ja tällä tuloksella KTP varmisti lohkovoittonsa. Päivän tuloksesta huolimatta MP jatkaa lohkokakkosena myös Suomen Cupin seuraavaan vaiheeseen.

Suomen Cup jatkuu 14.-15.3. Kotkassa ja vastustaja arvotaan noin viikkoa aiemmin, kun loput Cupin pelit saadaan pelattua. Vastustajaksi tulee joku Veikkausliigan joukkueista.

KTP: Piirainen, Anttila, Vesiaho, Ruxi, Beglarishvili, Mäkijärvi, Agyiri, Ramadingaye, Leinonen (72’ M.Kolsi), Paavola, Usta (81’ Borg)