KTP marssi nousukarsintaan


Ennakkoasetelmat otteluun olivat selvät. KTP halusi välttää lohkon muiden otteluiden jännittämisen, ja tähän se tarvitsi voiton Mikkelin Pallo-Kissoista. Syyssateen piiskaamalle Arto Tolsa Areenalle saapuikin motivoitunut ja maaleja janoava KTP. Pallo-Kissoilla ei ottelussa enää keskikastin sijoituksia suurempaa panosta ollut, mutta missään nimessä mikkeliläisryhmäkään ei saapunut Kotkaan löysäilemään, vaan halusi tarjota KTP:lle kelpo vastuksen kauden viimeisessä ottelussaan.

KTP näytti haluavan ratkaista ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla, ja jo ottelun alkuminuuteilla Driton Shala ja Ousman Jarju pelattiin hyville maalipaikoille. Myös Pallo-Kissat hätyyttelivät ajoittain KTP-maalia vaarallisilla vastahyökkäyksillään. Kolmannellakymmenennellä minuutilla 1760-päinen kotkalaisyleisö vapautettiin piinaavasta jännityksestä, kun Juho Nykänen pääsi tälläämään pallon puolivolleysta maaliin. Vielä kun uutiset Helsingistä kertoivat PEPOn olevan omassa ottelussaan pahassa pinteessä, pääsivät KTP-kannattajat makkaratauolle melko vapautuneissa tunnelmissa.

Heti toisen puoliajan alussa myös ensimmäiset 45 minuuttia maalipaikkoja tuhlaillut Ousman Jarju osuu maalipuiden väliin, ja alanurkkalaukauksella syntynyt 2-0 osuma tuntui jo ratkaisevalta. Kissat tulivat kuitenkin vielä kerran peliin mukaan, kun KTP-puolustus löysäili hetken ja Isaac Kannah pääsi lähes kunniakujaa pitkin juoksemaan maalintekoon. Ousman Jarju oli kuitenkin pelipäällä, ja taikoi vielä ottelun viime minuuteilla kaksi osumaa. 3-1 maali syntyi upealla ohjauksella maalivahdin edestä, ja lopputuloksen 4-1 Jarju pommitti komella kaukolaukauksella.

Kakkosen sarjakausi on nyt siis päättynyt, ja edessä ovat vielä nousukarsinnat ykköseen. KTP:n vastustajaksi arvottiin C-lohkon voittaja AC Kajaani, joka tulee taatusti tarjoamaan kotkalaisille kovan haateen. Ensimmäinen osaottelu pelataan Kotkassa 7. 10. klo 18:00, ja toinen osa Kajaanissa seuraavana viikonloppuna.

KTP: Koski, Pasi, Tiago, Dolivo, Manel (75´Said), Jarju, Lucas, Nykänen, Tarvonen (83´Donado), Shala (75´Kvist), Ahazi