KTP lähtee nälkäisenä ryöstöretkelle

By 25/06/20182018, Ennakot

Juhannustauko on ohitse ja kausi jatkuu tiistaina 26.6. vierasottelun merkeissä Tammisaaressa. KTP saa vastaansa vain yhden tappion ensimmäisellä kierroksella kärsineen EIF:n, jonka otteluissa ei maaleilla olla mässäilty. Yhdeksästä ottelustaan kolme voittanut ja peräti viisi tasapeliä keränneen tammisaarelaisjoukkueen maalisuhde on vain 6–4.

Täksi kaudeksi KTP:n riveihin liittynyt Filipe Monteiro de Mello eli tuttavallisemmin vain Filipe Mello tietää EIF:n metkut, sillä hän edusti vastustajaa viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Toki EIF on muuttunut jonkin verran viime kaudesta valmennusta myöten. Mello uskoo kuitenkin KTP:n oppineen paljon vastustajasta, kun joukkueet kohtasivat sarja-avauksessa. Tuolloin EIF piti pisteet kotonaan maalein 1–0.

–Se helpottaa, että olemme heitä vastaan jo kerran pelanneet. Nyt olemme paremmassa iskussa kuin silloin. Tunnemme toisemme kentällä paljon paremmin, sillä sarja-avaus oli ensimmäinen ottelumme yhdessä, Mello kertoo.

KTP on pelannut neljä edellistä otteluaan ilman voittoa. Plakkariin on tarttunut vain kaksi pistettä kahdesta tasapelistä. Mello tietää kuitenkin, että joukkueella on hyvät saumat pelata voitosta mitä joukkuetta tahansa.

–Tiedämme, että pystymme rakentamaan maalipaikkoja. Pelasimme hyvin KPV:tä vastaan, mutta meillä oli vain epäonnea yrityksissämme. Meidän pitää vain keskittyä huolella maalitilanteissa, jotta pallo menisi verkkoon, Mello sanoo.

Helppoa vierasottelua ei kuitenkaan ole luvassa, sillä EIF puolustaa kurinalaisesti eikä anna vastustajalle mitään ilmaiseksi.

–Muistan, kuinka tiukasti EIF pelasi. He pitävät oman pakkansa todella tiiviinä. Meidän pitää pystyä olemaan vain kärsivällisiä ottelussa, sillä aivan varmasti saamme tarvittavat paikat rakennettua voiton ottamiseksi, Mello tuumaa.

Omaan henkilökohtaiseen kauteensa ei Mello ole täysin tyytyväinen, sillä hän tarkastelee tekemisiään äärimmäisen kriittisesti.

–Tiedän jokaisen ottelun jälkeen pystyneeni parempaan, eikä se ole siitä kiinni, ettenkö antaisi aina parastani. Teen vielä pieniä virheitä, joista koetan päästä eroon. Olen kuitenkin hyvässä kunnossa ja pidän roolistani box-to-box -keskikenttäpelaajana. Kaikki tietävät sen, että menestyvässä ja voittavassa joukkueessa keskikenttä toimii, Mello sanoo.

EIF–KTP tiistaina 26.6. kello 18.30 Tammisaaren keskuskentällä. Ottelu on katsottavissa Kymen Sanomien nettisivulta!