KTP KTP:n joulukalenteri #17

By 17/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

KTP:n joulukalenterissa esitellään tällä kertaa pelinumeroa 17 kantanut Niko Bäck. Bäck on syntynyt 3. heinäkuuta 1977. Ensimmäisen kerran KTP:n edustusjoukkueen paitaa hän kantoi jo vuonna 1995 ollessaan vasta 18-vuotias.

–Ensimmäistä edustuksen ottelua en sinänsä muista, mutta olihan se hienoa saada paita vedettyä päälle ja pelaamaan nuorena kollena aikuisten kanssa, Bäck sanoo.

Ensimmäisellä kaudella Bäck pelasi vain neljässä Ykkösen ottelussa. Jo toisella kaudellaan hän keräsi mukavasti minuutteja Ykkösessä. Hän pelasi kaikkiaan 16 ottelussa tehden yhden maalinkin.

–En ole koskaan ollut mikään himotreenaaja, mutta aina mukana harjoituksissa ja tein kaikki mitä valmentaja pyysi. Kaveriporukoissani tykkäsin kyllä pelailla erilaisia pelejä, mutta kaipa pallon pomputtelusta olisi voinut olla jotain hyötyä paremman tekniikkaa ajatellen, Bäck pähkäilee.

Bäckin seuraavaa kautta häiritsi armeija ja sen johdosta hän päättikin pelata kauden KTP:n kakkosjoukkueessa Kolmosessa. Paluun Ykköseen hän teki vuonna 1998, joka päättyikin KTP:n osalta liiganousuun.

–Onhan liiganousu suurin saavutukseni pelaajana, vaikka toki sarjanousut Kolmosesta Kakkoseen olivat myös kivoja, Bäck toteaa.

Bäck pelasi pitkän uran Kolmosessa ja Kakkosessa pelanneessa KTP:ssä. Viimeinen kausi vihreävalkoisissa tapahtui vuonna 2012. Kovista otteistaan tunnettu ”Konna” ei kuitenkaan ole jättänyt täysin jalkapalloa.

–Pelaan yhä Jäntevässä Vitosta ja sitten osallistumme aina ikämiesturnauksiin, mikäli niihin pääsemme, Bäck sanoo.

Bäck lähettää terveisiä sarjanousua tavoittelevalle ensi vuoden KTP:n joukkueelle.

–Toivottavasti joukkueeseen tulee vielä lisää kotkalaisia. Onnea ja menestystä kauteen, kun sitten nousu tulee, eihän siihen ole muuta vaihtoehtoa, Bäck tuumaa.