KTP korjasi sadon Ylä-Kymistä – Anttoni Huttunen Kotkaan

By 22/12/20202021, Miehet, Uutiset

KTP sai riveihinsä kovan nuoren lupauksen, kun Anttoni Huttunen, 19, solmi seuran kanssa 2-vuotisen sopimuksen. Huttunen siirtyy Kotkaan paikallisvastustaja Myllykosken Pallon riveistä, joka tippui kauden 2020 päätteeksi Kakkoseen.

Anttoni Huttunen siirtyy vihreävalkoisiin. (Kuva: Jesse Ojala)

Anttoni pääsee jatkamaan kehitystään Veikkausliigaan: “Siistiä siirtyä Kotkaan! Nyt on pari kautta vedetty Ykköstä MYPA:ssa ja haettu sieltä tuntumaa. KTP:n noustua liigaan koen, että nyt on hyvä mahdollisuus siirtyä uralla eteenpäin Veikkausliigajoukkueeseen”.

Nuoresta iästään huolimatta Huttunen on pelannut jo kaksi edellistä kautta Ykkösessä isossa roolissa. Viime kausi oli Anttonille läpimurtokausi; hän pelasi kaikissa sarjapeleissä ja teki 3 maalia, jakaen joukkueen sisäisen maalipörssin kärkisijan. 

“Olen suht koht tyytyväinen omaan tekemiseen viime kaudella, paljon tuli peliaikaa ja vastuuta, mutta lisää tehoja jäin kaipaamaan omaan peliin”, hyökkääjä analysoi.

Huttusen perhe ei ole kotkalaisille tuntematon, sillä Anttonin isä Toni Huttunen teki mittavan uran MYPA:ssa, pelaten 18 kautta putkeen Veikkausliigassa yli 440 ottelun verran. Palkintokaappiin kertyi Suomen mestaruus ja kahdesti Suomen cupin voitto.

Nuorempi Huttunen ei tästä kuitenkaan ota paineita: “Isäni on ollut hyvä esikuva. Hän on ollut pelaaja ja minä olen pelaaja. Minä olen katsonut ylöspäin ja toivonut, että itsekin pääsee pelaamaan liigaa ja ehkä siitäkin eteenpäin, mutta eipä ole paljon hänen vanhoja pelejään tultu katseltua”.

Huttunen on viime kausien aikana pelannut hyökkäyksessä eri rooleissa: “Minulla on hyvä pelikäsitys ja olen taitava pelaaja. Argon kanssa on puhuttu nimenomaan 10-paikasta, mutta pärjään myös laiturina.”

Seuraavien vuosien kehityksestä Anttoni odottaa, että pää sopeutuu kiristyvään kilpailutilanteeseen pelipaikasta ja vauhdin kiihtyessä Veikkausliigassa: “Eniten odotan, että pääkoppani kehittyy. Tähänkin asti on ollut kilpailua pelipaikoista, mutta nyt tulee selkeästi vielä tiukempaa. Pääkoppa joutuu koville ja tämä kehittää minua myös henkilönä. Palloteknisesti uskon, että pärjään ja kyllähän vastustajia tullaan pallon kanssa huijaamaan. Fysiikan kanssa on tehty myös paljon töitä ja uskon, että tulen liigassa pärjäämään myös siltä osin.”

Kysyttäessä milloin miehen ensimmäiset maalit nähdään, saadaan vastaukseksi hyväntuulinen naurahdus ja toteamus, että “Eka maali tulee Suomen Cupissa”.

Vaikka Huttunen on nuori, kokee hän olevansa tulevaan Veikkausliigakauteen valmis haastamaan joukkueen kokeneempia ja hakemaan ensi kaudella arvokasta kokemusta ja pelivarmuutta liigasta. Tavoitteeksi Huttunen on listannut ainakin saada peliaikaa säännöllisesti ja kerätä hyvä saldo peliminuutteja. 

Anttoni Huttunen on KTP:n 14.s pelaajasopimus ensi kaudelle.

KTP toivottaa Anttoni Huttusen tervetulleeksi Kotkaan! 

KTP sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Paavo Voutilainen (2021)
Michael Ogungbaro (2021)
Asier Arranz (2021)
Thomas Agyiri (2021)
Johannes Laaksonen (2022)
Matias Lindfors (2022)
David Ramadingaye (2021)
Niklas Leinonen (2022)
Kimi Kolsi (2021)
Anttoni Huttunen (2022)
Antti Mäkijärvi (2021)
Aleksi Tarvonen (2021)
David Onyeanula (2021)
Matias Tamminen (laina 2021)