KTP kiinnitti oman lupauksen Niklas Leinosen neljän vuoden sopimuksella

By 26/03/20192019, Uutiset

Kauden alku lähenee vauhdilla ja vielä saadaan iloisina uutisina julkaista Niklas Leinosen neljän vuoden sopimus.  

 Nuori Leinonen on innoissaan uudesta sopimuksesta miesten joukkueeseen ja pääsee treenaamaan tasokkaassa joukkueessa. Nuorelle lupaukselle olisi ollut kysyntää myös jääkiekon puolella, mutta omien sanojensa mukaan: ”Edustusjoukkueeseen nouseminen toi päätöksen, että tämä on se mun juttu ja haluan viedä lajia eteenpäin”. Valinta on siis tehty jalkapallon hyväksi ja jääkiekko tulee jäämään. 

 Viime vuonna U15-maajoukkueleirille valittu Leinonen kuvailee itseään monipuoliseksi pelaajaksi, joka pystyy pelaamaan kärjessä, sekä keskikentän molemmin puolin. Jo viime vuonna A- ja B-junnujen kanssa pelannut 03- ikäluokan monitoimimies toteaa, että neljän vuoden sopimus on pitkä, jonka aikana hän pääsee kehittämään itseään mahdollisimman paljon ja murtautumaan avauskokoonpanoon.  

 Kevään harjoituspeleissä Leinonen on jo nähty kentällä tositoimissa, pääasiassa kärjessä tai hieman sen alapuolella. Realistisesti hän uskoo, että tällä kaudella peliaikaa tulee pääasiassa Susien tai Pekan riveissä. 

 Edustusjoukkueen valmentajiin kuuluva Ossi Virta on mielissään Leinosen pitkästä sopimuksesta: 

”Niklas on tietysti meidän seuran potentiaalisimpia nuoria pelaajia ja ollaan tyytyväisiä, että valitsi meidät. Meille tämä kertoo myös pelaajan halusta sitoutua meihin pitkäksi aikaa ja halusta kasvaa paremmaksi pelaajaksi meidän seurassa. 

 Virta luettelee Leinosen vahvuusalueita ja lista kuulostaa hyvältä: “Dynaamisuus, hyvä etenemään kuljettamalla, hyvä ohittamaan pelaajia kuljettamalla, pystyy tekemään peliä edistäviä liikkeitä ja linjoja ohittavia liikkeitä. Lisäksi havainnointitaidot kentällä ovat menneet paljon eteenpäin viimeisen kahden vuoden aikana. 

 Virta mainitsee myös muutamia kehityskohteita, joihin Niklaksen kanssa paneudutaan: Syöttö- ja potkutekniikkavalikoimaa laajennetaan laadukkaammaksi, kun tarkoituksena on peluuttaa Niklasta keskikentän keskellä sekä valintojen ja päätöksentekonopeus pelitilanteissa. 

 Virran mukaan: ”Neljän vuoden päästä Niklas on sellainen pelaaja, joka pystyy keskikentällä hallitsemaan peliä, dominoimaan keskikentän keskustassa, rakentamaan maalinteko tilanteita, rytmittämään peliä, liikkumaan pelattavaksi oikeaan aikaan ja havainnoimaan peliä oikea-aikaisesti. 

 Aiemmin on jo julkaistu runsaasti omien nuorten pelaajien sopimuksia ja alkukauden peleissä on nähty paljon lupaavia suorituksia.  KTP:n strategiaan kuuluu nuorten pelaajien kasvattaminen ja uusi sopimus jatkaa tätä linjaa.   

 Toivottavasti meidän parhaat pelaajat pääsevät ponnistamaan Veikkausliigaan ja kansainvälisille kentille asti. Pidempi sopimus tuo jatkuvuutta pelaajille ja voidaan kehittää heitä systemaattisesti useamman vuoden putkeen”, toteaa Virta.