RAPORTTI

Aurinko helli Arto Tolsa Areenan kesämiehiä ja –naisia, kun KTP kohtasi lauantaipelissä Järvenpään palloseuran. KTP lähti otteluun hankalista ennakkoasetelmista, sillä aloituskokoonpanosta puuttuivat erilaisten loukkaantumisten tai pelikieltojen takia niin Marko Tyyskä, Juho Nykänen, Aleksi Tarvonen kuin Saku Kvistkin. Valmentaja Rantanen oli pakotettu muutoksiin avauskokoonpanossaan – Tuomo Turunen ja Anton Eerola oli nostettu suoraan avauskokoonpanoon sekä Driton Shala pelasi itselleen vieraalla kympipaikalla.

Kotijoukkueen alku oli terävä, ja jo ottelun seitsemännellätoista minuutilla hyvin joukkueeseen sisään päässyt tuore hankinta Quincy Osei pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta tuikkaamaan KTP:n 1-0 johtoon. KTP jatkoi hallintaansa myös maalin jälkeen, mutta aivan huippupaikoille ei kotijoukkue päässyt. Vieraiden hyökkäyspeli oli ensimmäisellä puoliajalla lähinnä yksittäisten vastahyökkäysten varassa, eivätkä he yhtä vasemman laidan nousua lukuun ottamatta päässeet hätyyttelemään Jiri Kosken maalia. Molempien joukkueiden jo odotellessa puoliaikavihellystä KTP pelasi pitkää hyökkäystään Ousman Jarjun kynäillessä rangaistusalueen rajamailla. Muutamalla hyvällä liikkeellä Jarju harhauttaa JäPS-puolustuksen ja pelaa pallon laitaan Lucas Dos Santosille. Lucas ohittaa sivuttaisliikkeellä vielä yhden vierailijan, ja laukoo pallon vastustamattomasti vasempaan alanurkkaan. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 2-0 johtoasemassa.

Tauolla KTP vaihtoi oikella laidalla pelanneen Anton Eerolan Joni Ruuskaseen. Myös vierasjoukkue pääsi hiljalleen peliin mukaan, mutta huippuvaarallisille paikoille JäPS ei murtautunut. Tunnin kohdalla vierailijat saivat kulmapotkun jälkitilanteessa pallon maaliviivalle asti, mutta Quincy Osei oli tilanteessa tarkkana ja siivoaa pallon maaliviivalta. KTP:n parhaat tilanteet lisätä johtoaan osuivat puoliajan loppuun. Ensin ainoastaan järvenpääläispuolustajan oikea-aikainen rike estää Joni Ruuskasen läpiajon. Yliajalla Niko Ikävalko pääsi vielä nokikkain JäPS-vahti Laihon kanssa, mutta Nitin laukaus suuntautuu yli maalin. Ottelu ei tällä kertaa suurta draamaa tarjonnut . KTP ottaa varamiehisenä vakuuttavan 2-0 voiton, ja jatkaa sarjanousun tavoittelua ainoastaan pisteen sarjakärki PEPOn takana.

Toisen peräkkäisen nollapelin KTP-maalilla torjunut Jiri Koski oli luonnollisesti tyytyväinen.

-Tänään sain olla muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta olla maalillani suhteellisen rauhassa, myhäili Koski.

-Nostimme tasoamme viime viikon Legirus-pelistä, mutta Kotka oli kahden maalin verran parempi, totesi JäPs-valmentaja Jukka Korhonen.

-Pelimme oli hitaanlaista, mutta 2-0 tilanteen jälkeen matala tempo sopi meille. Tämä ei ollut huippusuoritus, mutta 3 pistettä lämmittävät mieltäni. Joukkueeseen liittyneet Quincy ja Turunen ovat tervetulleita vahvistuksia, jotka rauhoittavat peliämme, sanoi Jallu Rantanen.

Seuraavaksi KTP kohtaa vierasottelussa sarjakärki PEPOn Lappeenrannasta.

KTP: Koski, Pasi, Tiago, Dolivo, Manel, Osei, Jarju, (80´ Ikävalko) Dos Santos, Shala, Eerola (45´Ruuskanen) Turunen (80´ Pasanen)

JäPS:

Apriamashvili, Khayat, Nummi, Ahola, Autio, Kärkkäinen, Partonen, Paananen, Valto, Kurittu, Laiho

PELIPAIKKA

KTP TV

MIKON PELIKUVAT

KATSO KUVAT TÄÄLTÄ!