KTP ja Klubi 04 tasasivat jälleen pisteet

KTP ja Klubi 04 tuntevat toisensa hyvin. Viime kaudella Kakkosessa joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti ja tällä kaudella sarjanousijat ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen. Jokaisena näistä kerroista on päädytty pistejakoon, eikä neljäs peräkkäinen kohtaaminen tuonut tähän muutosta. Tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen KTP nousi kahden maalin takaa tasoihin ja päätösvihellyksen kaikuessa ilmoille ottelun lopputulokseksi kirjattiin 3­–3 (0–0).

Ensimmäinen puoliaika sujui KTP:n pelisuunnitelmien mukaan. Helsinkiläisjoukkue saattoi pitää aavistuksen verran palloa enemmän hallussaan kuin KTP, mutta vaarallisiin maalintekopaikkoihin ei Klubi 04:ää päästetty. Sitä vastoin KTP:llä oli pari erinomaista maalipaikkaa mennä johtoon. Ensimmäinen niistä rakentui jo 8. minuutilla, kun Matias Lindfors petasi paikan Ville Oksaselle, joka laukoi vaikeasta asennosta pallon ylärimaan.

Toinen maukas tekopaikka oli 37. minuutilla, kun Aleksi Pahkasalo pääsi yrittämään maalintekoa hankkimastaan rangaistuspotkusta. Klubin maalivahti Robin Källman torjui pallon kuitenkin vasemmasta alakulmasta.

Toisella puoliajalla Klubi 04 terävöitti otettaan ja oli lähellä jo heti alkuminuuteilla siirtyä johtoon. Enoch Banzan harhautteli itsensä maalipaikkaan, mutta Jiri Kosken torjunta nollasi tilanteen. Ottelun 56. minuutilla Kevin Kouassivi-Benissanin vahvan nousun päätteeksi Banzan laukaus hipoi ylärimaa.

Myös KTP:llä oli maalittomassa tasatilanteessa tilaisuutensa tehdä ottelun avausmaali. 58. minuutilla Pahkasalo puski Aleksis Lehtosen keskityksen ylärimaan. Seuraavasta hyökkäyksestään helsinkiläisjoukkue rokotti. Tommi Jäntti keskitti oikealta laidalta ja Jyri Kiuru liukui pallon etukulmasta sisään.

KTP ei jäänyt murehtimaan vastustajien tekemää johto-osumaa, ja tasoitus syntyi vain reilu kuusi minuuttia myöhemmin. Nopea pallonsiirtely omalla kenttäpuoliskolla ja lopulta Oksanen syötti Pahkasalolle, joka lähti kuljettamaan palloa omalta puoliskolta ja laukoi 24 metristä pallon pomppien vasempaan alakulmaan.

Klubi siirtyi uudemman kerran johtoon 79. minuutilla, kun Tuomas Ollilan takaviistoon syöttö Jäntille, jonka ulkosyrjälaukaus painui vasempaan alakulmaan. Heti seuraavasta hyökkäyksestä nuori helsinkiläisryhmä iski jälleen. Pahkasalo menetti pallon keskialueella Jäntille, joka pääsi hyökkäämään vastaan ja petasi maalipaikan Kiurulle ja tilanne oli nopeasti 3–1.

KTP sai hieman onnekkaasti kavennusmaalinsa 84. minuutilla, kun Klubi-vahti Källman avaussyöttöön pääsi Pahkasalo väliin. Pallo ajautui Matias Tammiselle, joka syötti nopeasti Pahkasalolle, joka sijoitti pelivälineen tarkasti oikeaan alakulmaan. KTP sai kavennusmaalista virtaa ja sai rakennettua tasoitusmaalinsa erotuomarin antamalla lisäajalla. Källman torjui eteensä Pahkasalon lähettämän kulmapotkun ja Matias Tamminen rusikoi karat sisään. Maalin jälkeen KTP:llä oli vielä yksi kulmapotku, mutta siitä tuomittiin Klubille vapaapotku. Erotuomari Daniel Enkvistin pillin soidessa jaettiin pisteet tasatuloksella.

KTP:n vahvuudesta puuttui hyökkääjä Jean Silva, joka loukkasi kättään edellisessä ottelussa AC Kajaania vastaan. Silvan vamma vaati pienen operaation ja nyt kuntoutus on käynnistymässä. Vamman tarkempi toipumisennuste saadaan vasta, kun kuntoutuksessa päästään täyteen vauhtiin. Lisäksi sivussa olivat Filipe Mello ja Manel, jotka ovat kuntouttaneet vammojaan, mikä on sujunut hyvin. Heitä odotetaan tositoimiin jälleen ensi viikolla, kun lauantaina 14.7. Arto Tolsa -areenalle saapuu AC Oulu. KTP:n näytillä on ollut myös Yerai Counago Vilaboa lähestyvää siirtoikkunan avautumista silmällä pitäen.