KTP ja Klubi 04 pistejakoon juhlaottelussa

Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa 90-vuotiasta Kotkan Työväen Palloilijoita kuin loistavatunnelmainen kärkiottelu runsaslukuisen kotiyleisön edessä? Esiottelussa KTP-legendat pääsivät ottamaan mittaa julkkisjoukkue Zoomista ja ottelutauoilla viihdyttämisestä vastasivat kotkalaiset musiikkitähdet. Kannattajatkin osallistuivat juhlintaan suurella katsomolakanalla.

Jo ennakkoon taitavaksi ja nopeaksi tiedetty HJK:n reservijoukkue osoitti jo ottelun alusta lähtien hämmästyttävät 16 maalia viimeisessä kolmessa ottelussa takoneelle KTP:lle olevansa edellisiin vastustajiin verrattuna aivan eri vaikeustason joukkue. Kotijoukkueen kenttätasapaino heittelehti, eikä KTP saanut yleensä niin maagista laitapelaamistaan rullaamaan. Myöskään Klubi 04 ei ensimmäisellä puoliajalla maalipaikoilla mässäillyt, ja heille tuntui aiheuttavan päänvaivaa KTP:n fysiikka. Puoliajan parhaalle maalipaikalle pääsi Tiago, jonka kierteinen laukaus pamahti ylärimaan.

Toisella jaksolla peli vapautui puolin ja toisin. Alussa KTP otti hallinnan, ja palkinnoksi tästä tunnin kohdalla Juho Nykänen, jonka maalivirettä ylisanat eivät enää riitä kuvaamaan, teki jo kauden yhdeksännen osumansa upealla takanurkkavedolla. Kymmenen minuuttia myöhemmin koettiin illan ikävin tapahtuma kun Klubi 04-pelaaja loukkaantui ikävän näköisesti ja peli jouduttiin keskeyttämään useaksi minuutiksi.

Pelin jatkuttua KTP uinahti. Marko Tyyskä menetti ensin pallon hyökkäysalueella, eikä saanut kiinni karkuun spurtannutta Klubi-pelaajaa. Vielä kun muu joukkue tyytyi ainoastaan katseellaan seuraamaan kohti päätyä etenevää hyökkäystä, olivat kaikki takaiskumaalin ainekset kasassa. Lopulta päätyrajalta lähteneen keskityksen liukuivat maaliin KTP:n omat, tilanteesta myöhässä olevat puolustajat. Viimeiset 15-minuuttia peli aaltoili päästä päähän vastahyökkäysten seuratessa toisiaan, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

KTP-kapteeni Marko Tyyskä tunnusti Klubi 04:n hyvyyden.

-Ei heitä vastaan ole helppo pelata, he liikuttavat palloa tosi nopeasti. Oma pelimme helpottui nostettuamme prässiä toisella puoliajalla, kun ensimmäisen puoliajan vetäydyimme ja juoksimme itsemme hapoille, sanoi Tyyskä.

Jallu Rantanen näki lopputuloksen kenttätapahtumiin nähden oikeutettuna, mutta ei antanut itselleen lupaa olla tyytyväinen kotitasapeliin.

-Ensimmäisellä puoliajalla olimme liian passiivisia. Toisella jaksolla saimme prässimme toimimaan, mutta lopussa Klubi 04:n nuoret pelaajat aiheuttivat nopeudellaan meille ongelmia. Tapahtuma oli hieno, ja syksystä tulee tämän joukkueen kanssa taatusti mielenkiintoinen, päätti Rantanen.

KTP:n pelit jatkuvat tiistaina 8.8. kun Helsingin Pallokentällä vastaan asettuu Kiffen. Myös seuraavassa kotiottelussa tunnelmaa ja panosta tulee riittämään, kun Kouvolan Sudet saapuvat taistelemaan Kymenlaakson jalkapalloherruudesta.

KTP: Koski, Pasi, Tiago, Dolivo, Manel, Osei, Jarju (84´Ikävalko), Dos Santos, Nykänen, Tyyskä, Shala (90´Celik)

Kuva: Pekka Vainio