KTP ja Haka tasasivat pisteet


KTP:n ja Hakan välinen kamppailu tarjosi 2145 katsojalla viihdyttävän koitoksen, jossa KTP nousi kahdesti takaa rinnalle. Vierasjoukkue oli aavistuksen niskan päällä, mutta lopulta pisteet jaettiin maalein 2–2 (1–2). KTP:n tehomiehenä toimi molemmat osumat alustanut Aleksi Pahkasalo.

KTP oli pystynyt tekemään hieman muutoksia kokoonpanoonsa, sillä sairastuvalta tositoimiin oli palannut Chris James ja Filipe Mello. James aloitti ottelun kentällä, kun taas Mello astui tositoimiin vaihdosta päästyään. Muutoinkin loukkaantumisten suhteen KTP:n tilanne alkaa helpottua.

Haka siirtyi 1–0-johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta. David Abidor pääsi yrittämään maalintekoa ja suurella todennäköisyydellä pallo olisi mennyt maaliin ilmankin, että Salomo Ojala olisi varmistanut sen maaliviivalta. Katsomoon näytti, että Ojala olisi tyrkännyt pelivälineen rysään paitsioasemasta, mutta niin vain osuma hyväksyttiin.

Tästä ei kuitenkaan vihreävalkoiset lannistuneet, sillä heti seuraavasta hyökkäyksestään ja minuuttia myöhemmin KTP tasoitti ottelun. Jean Silvan laukaus blokattiin kulmapotkuksi, jonka Pahkasalo lähetti kovana kierteisenä etualueelle. Paikalla ollut Jean-Christophe Coubronne puski pallon varmasti maaliin.

Haka vyörytti hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen ja sai KTP:n puolustuksen olemaan varpeillaan. Avauspuolikkaan aikana KTP:llä oli vaikeuksia saada pelijuonesta kiinni ja valkeakoskelaiset siirtyivätkin johtoon muutama minuuttia ennen taukovihellystä. Hakan vaarallinen vastahyökkäys päättyi lopulta rangaistuspotkutuomioon, kun Sebastian Dolivo joutui rikkomaan pahantekoon sännänneen Ojalan. Toisen polven palloilija Anton Popovits ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä rangaistuspotkussa, ja laukoi pallon tyylikkäästi alakulmaan.

Toisella puoliajalla KTP sai paremmin pelistä kiinni. Tasoitusmaali syntyi vain hetki ennen tunnin täyttymistä. Osuma syntyi jälleen erikoistilanteesta, jonka pääarkkitehtina toimi jälleen Pahkasalo. Pahkasalon ja Silvan yhteistyö toimi ja lopulta Silva jatkoi voimalla Pahkasalon lähettämän vapaapotkun maaliin.

Loppuhetkillä molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa voittomaalin tekemiseen, mutta hyvistäkään yrityksistä huolimatta ei enempiä osumia nähty. Päätösvihellyksen kajahtaessa ilmoille voi KTP olla enemmän tyytyväinen pistejakoon kuin valkeakoskelaisjoukkue. KTP nousi kuitenkin kahdesti tappioasemasta tasoihin, kun taas Haka menetti kahdesti johtoasemansa.

KTP pelaa seuraavan kerran vasta viikon päästä lauantaina 9.6., kun se matkustaa Helsinkiin Ykkösen kärkijoukkue HIFK:n vieraaksi. Kuuden kierroksen jälkeen KTP on äärimmäisen tasaisessa sarjassa seitsemäntenä.