KTP ja Haka jakoivat pisteet

KTP ja Haka päätyivät maalittomaan tasatulokseen maanantai-iltana Arto Tolsa -areenalla. Ottelun ensimmäisellä jaksolla kotkalaisjoukkueella oli muutama maalipaikka, mutta viimeistely ei hyvistäkään yrityksistä huolimatta ollut parasta mahdollista. Toisella puoliajalla vierailijoilla oli paremmat maalipaikat, mutta puolustus ja Jiri Koski viimeisenä lukkona onnistuivat selvittämään tilanteet.

Voitto Hakasta olisi varmistanut KTP:lle sarjapaikan myös ensi kaudeksi Ykkösestä. Jäljellä on kolme ottelua ja vaatisi melkoisen ihmeen, mikäli KTP jäisi putoamisviivan alapuolelle. Eli käytännössä tasapelistä saavutettu piste varmisti kotkalaisjoukkueelle paikan ensi kauden Ykkösessä, vaikka teoriassa JJK:n ja Klubi 04:n kolmen ottelun voittoputkella olisi mahdollisuus sysätä kotkalaisjoukkue viivan alapuolelle. Klubi 04:n pelkät voitot eivät riittäisivät, sillä helsinkiläisjoukkueella on selvästi heikompi maaliero.

Samalla selvisi, että KTP etsii ensi kaudeksi uutta päävalmentajaa. Jari-Pekka Gummerus jatkaa toki edelleen seurassa, mutta muissa tehtävissä.

KTP:n kausi jatkuu jo tulevana lauantaina 6.10., kun joukkue matkustaa Helsinkiin pelaamaan liiganoususta taistelevaa HIFK:ta vastaan. Ottelun jälkeen Ykkönen vetäytyy maaottelutauolle ja kauden päättävät ottelut pelataan lauantaina 20.10., kun Pietarsaaren Jaro saapuu Kotkaan ja päätöskierroksella lauantaina 27.10. KTP pelaa Kokkolassa niin ikään liigaan havittelevaa KPV:ta vastaan. KTP:llä on siis oma sanansa sanottavanaan Ykkösen loppujärjestykseen.