KTP huivit kaulaan ja päiväretkelle Myllykoskelle!

Vajaa kuukausi enää kauden avaukseenOttelumääriltään tiuhan maaliskuun päättää Myllykosken Pallon isännöimä Kouvola-turnaus Saviniemessä. Turnaukseen osallistuvat KTP ja isäntäjoukkue MYPA Ykkösestä, liiganousija HIFK ja Kolmosesta Kakkoseen paluun tehnyt Kouvolan Sudet. Lauantaina KTP kohtaa Sudet klo 13 alkavassa ottelussa ja sunnuntaina vuorossa HIFK klo 11. 

Lauantaina KTP kohtaa Sudet klo 13 

Turnaus käynnistyy, kun KTP kohtaa Kouvolan Sudet lauantaina klo 13. Sudet tekivät viime kaudella vakuuttavaa jälkeä Kolmosessa nousten täksi kaudeksi takaisin Kakkoseen voittaen 22:sta ottelusta 19 ja pelaten kolme tasapeliä.   

Susien kokoonpano tulee olemaan vielä yllätys, sillä he ovat vahvistaneet tälle kaudelle vasta 12 pelaajasopimusta, joten tulemme varmasti näkemään myös testimiehiä kentällä. Marraskuussa kiinnitetty uusi päävalmentaja Mike Keeney siirtyi Susiin Kuopion Palloseuran valmennustiimistä kahden vuoden sopimuksella. Mikella on kokemusta Suomessa Kolmosesta aina Veikkausliigaan asti ja haluaa omien sanojensa mukaan rakentaa joukkueen, joka pelaa hyvin organisoitua hyökkäys- ja puolustuspeliä.    

Sunnuntaina vuorossa on HIFK klo 11 

Sunnuntaina vastassa on viime kaudelta Ykkösestä tuttu Helsingin IFK, joka kauden päätteeksi nousi Veikkausliigaan. KTP ja HIFK kohtasivat viime vuonna kolme kertaa tasaisissa merkeissä; ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1 vieraissa, toinen voitettiin kotona Aleksi Pahkasalon huikealla lisäaikamaalilla, jonka kaikki varmaan edelleen muistavat, ja viimeisellä kierroksella HIFK oli kotonaan parempi 1-0.   

Cupin pelit HIFK pelasi kovalla ja korkealla prässillä, joka ei kuitenkaan vielä ollut pelillisesti valmis, sillä joukkue ei saanut pidettyä pakettia tiiviinä ja vastustajat pääsivät käytännössä juoksemaan keskeltä läpi. Joukkue jäi liigajoukkueiden A-lohkon hännille häviämällä kaikki 5 alkusarjapeliään.  

HIFK on käynyt varsinaisen mankelin läpi, kun pelaajat ovat vaihtuneet tiheään ja onkin mielenkiintoista seurata, millaisella kokoonpanolla joukkue saapuu MyllykoskelleJoukkueen viime kauden parhaat maalintekijät Mustonen (12 maalia) ja Sihvola (11 maalia) siirtyivät Kakkosessa pelaavaan Gnistaniin. Sihvola vastasi viime kaudella KTP – HIFK kohtaamisissa joukkueen kahden ensimmäisen pelin maaleista.  

Joukkueen uudeksi kapteeniksi nimettiin suoraan HJK:sta seuraan siirtynyt keskuspuolustaja Hannu Patronen, jolla haluttaneen tuoda mukaan kokemusta ja pelivarmuutta takkuilleen talvikauden jälkeen. Varakapteenina toimii seuranikoni Jukka Halme ja trion täydentää uuden päävalmentajan Tor Thodesenin Norjasta mukana tuoma 35-vuotias kenialaismaalivahti Arnold Origi, jonka serkku Divock Origi pelaa Valioliigaa Liverpoolissa.  

KTP päävalmentaja Argo Arbeiterin mukaan viikonloppuun lähdetään kahdella kentällisellä, jotta kaikki saavat peliaikaa. Sudet kohdataan nuoremmilla pelaajilla ja HIFK vanhemmilla.   

Toppari Juuso Laitinen kertoo, että joukkue on valmiina molempiin peleihin ja odottaa hyvällä fiiliksellä pelejä, joissa jokainen pelaaja saa alle tärkeitä minuutteja.   

Susia vastaan nuoret pelaajat saavat paljon vastuuta mikä on hyvä tulevaisuuden kannalta ja vaikka Sudet on kakkosen joukkue niin siihenkään peliin ei voi lähteä takki auki koska varmasti hekin haluavat näyttää meille mitä osaavat. Meidän pitää olla valmiita”, toteaa Laitinen 

Laitisen odottaa sunnuntain HIFK pelistä kovaa ottelua, jos katsoo esimerkiksi joukkueiden viime kauden kohtaamisia. ”HIFK on aina pelannut kovalla tempolla ja varmasti nytkin. Todennäköisesti vastaan tulee aika suoraviivainen ja aggressiivinen joukkue”, Laitinen ennakoi.  

Paikan päälle Saviniemen KSOY stadionille matkaaville kannattajille muistutuksena varsinkin sunnuntain peliin kellojen siirto eteenpäin. Pääsyliput otteluihin ovat 5€/päivä sisältäen päivän molemmat ottelut.  

Koko viikonlopun otteluohjelma alla: 

Lauantai 30.3. 

klo 13:00   FC KTP – Sudet 

klo 16:00   MYPA – HIFK 

 

Sunnuntai 31.3. 

klo 11:00   HIFK – FC KTP 

klo 14:00   MYPA – Sudet