KTP ei yltänyt parhaimpaansa

Klubi 04 oli tyly vierailija Ykkösen kamppailussa KTP:tä vastaan maanantai-iltana. Sarjapaikkansa puolesta taisteleva Klubi 04 poistui ottelusta kolme pistettä rikkaampana maalein 3–1 (3–0). KTP:llä oli vaikeuksia saada pelijuonesta kiinni.

Klubi 04 siirtyi ottelussa 1–0-johtoon jo 15. minuutilla, kun kulmapotkun jälkimainingeista Valtteri Vesiahon keskitykseen ylsi toisesta aallosta Kevin Kouassivi-Benissan, joka pääsi ohjaamaan pallon oikeaan alakulmaan. Kouassivi-Benissan oli lähellä onnistua maalinteossa reilut kuusi minuuttia aiemmin ohjatessaan pallon oikeaan tolppaan.

Maalin jälkeen KTP sai hetkittäin paremmin juonesta kiinni ja 27. minuutilla Jean-Christophe Coubronnen keskityksestä pääsi lopulta yrittämään maalintekoa Matias Lindfors, mutta hänen laukauksensa viuhui yli maalin. KTP:lle kirjattiin muutamia laukauksia ensimmäisen 45-minuuttisen aikana, mutta vaaralliset yritykset olivat harvassa.

Pelikellon käydessä 40. minuuttia Klubi 04 lisäsi KTP:n tuskaa siirtyen 2–0-johtoon Coubronnen ollessa paikattavana kentän laidalla. Kalle Katzin pystysyöttö KTP:n puolustuslinjan taakse tavoitti Tommi Jäntin, joka karkasi maalintekoon. Lisää kylmää vettä kotkalaisten niskaan tarjottiin vain parisen minuuttia myöhemmin, kun Didis Lutumba-Pitah onnistui kaatuessaankin ohjaamaan pallon maaliin. Tilannetta edelsi oikean laiturin Enoch Banzan vahva nousu ja poikittaissyöttö maalinsuulle.

Toisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla KTP ryhdistyi ja otti pelin hallinnan itselleen. Kamppailun 68. minuutilla Aleksi Tarvonen puski Lindforsin keskityksen vain rahtusen ohi maalin. Lopulta Tarvonen onnistui kavennusmaalissaan, kun Aleksi Pahkasalon pystysyöttö tavoitti vasempana laiturina pelanneen Tarvosen.

KTP sai kavennusmaalista ryhtiä otteisiinsa. Viimeisen varttitunnin aikana KTP:llä oli puolentusinaa hyvää maalintekopaikkaa, mutta uhrautuvasti pelannut helsinkiläispuolustus selvitti tilanteet Rasmus Leislahti viimeisenä lukkonaan.

Tappio oli KTP:lle toinen peräkkäin ja neljäs peräkkäin ilman voittoa. Kautta on jäljellä vielä kuusi ottelua, on piste-ero putoamisviivaan huvennut vain seitsemään pisteeseen. KTP:n tilannetta ei helpota yhtään se, että seuraava ottelu pelataan jo tulevana perjantaina 14.9. AC Oulun vieraana.