KTP ei antanut Kultsun yllättää

Syyssateiden pehmentämä Joutsenon keskuskenttä tarjosi haastavat olosuhteet eiliselle kakkosen ottelulle, jossa sarjapaikastaan taisteleva Kultsu kohtasi sarjanousua tavoittelevan KTP:n. KTP aloitti ottelun alakerrassaan Koski, Tiago, Pasi, Dolivo ja Manel. Keskikentän keskustan miehittivät Faraz Ahadi ja Marko Tyyskä laidoillaan Aleksi Tarvonen ja Driton Shala. Hyökkäysvoimasta vastasivat Juho Nykänen sekä paluun avauskokoonpanoon tehnyt Ousman Jarju.

Ensimmäisellä puoliajalla KTP piti palloa ja loi maalipaikkoja Kultsun keskittyessä puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. KTP:n yritys palkitaan jo kahdennellakymmenennellä minuutilla, kun Juho Nykänen pääsee mielipaikaltaan maalin edestä jatkamaan keskityksen verkon perukoille vieden vierailijat 0-1 johtoon. Kultsu ei kuitenkaan nopeasta takaiskumaalista häkeltynyt, vaan piti puolustuksensa tiiviinä ja pääsi ajoittain rakentelemaan myös omaa hyökkäyspeliään. Myös KTP:ltä ainakin Aleksi Tarvosella ja Ousman Jarjulla oli mahdollisuutensa tuplata vierasjohto.

Avausjakson ikävin tilanne koettiin kun KTP-kapteeni Marko Tyyskä loukkasi itsensä pallontavoittelutilanteessa ja joutui kylkeään pidellen jättämään kentän. Ensimmäisten tutkimusten perusteella Tyyskän kylkiluu on murtunut, mikä saattaa valitettavasti vaarantaa koko loppukauden. Tyyskän loukkaannuttua Jallu Rantanen vaihtoi kentälle Saku Kvistin.

Puoliajalla myös Driton Shala sai jättää kentän tehden tilaa Lucas Dos Santosille. Ottelu soljui eteenpäin tutulla kaavalla KTP:n yrittäessä rakentaa peliään liukkaalla kentällä. Kun 75 minuuttia oli pelattu iski kotijoukkue Kultsu. Muutaman minuutin painostusjakson aikana kotijoukkue pääsi 3-4 kertaa yrittämään maalintekoa niin sanotuista tuhannen taalan paikoista. Jiri Koski KTP:n maalilla oli kuitenkin hereillä tehden muutaman todella näyttävän reaktiotorjunnan. Ilman Kosken huippupelastuksia olisi ottelu saattanut saada täysin erilaisen loppuhuipennuksen.

Ja kuten niin useasti jalkapallossa tapahtuu; jos et omista paikoistasi onnistu niin vastustaja iskee. Käytännössä heti Kultsu-painostuksen jälkeen pelataan Aleksi Tarvonen puolittaiseen läpiajoon. Tarvosen itseluottamus ja maalivire tuntuvat olevan kohdillaan, ja kauden kymmenes maali syntyy tarkalla laukauksella Craig Hillin selän taakse. Lopussa KTP tyytyi turvaamaan kahden maalin johtonsa ja kolme tärkeää sarjapistettä.

Myös PEPO voitti oman ottelunsa, joten KTP:n sarjajohto säilyi yhdessä pisteessä. Seuraavaksi joukkue matkaa Keravalle, missä vastaan asettuu PKKU.

KTP: Koski, Pasi , Tiago, Dolivo, Manel, Jarju (69´Donado), Nykänen, Tyyskä (38´Kvist), Tarvonen, Shala (45´Lucas), Ahadi