KTP aseeton Oulussa

AC Oulu ei antanut itseään tulla yllätetyksi, vaan piti pisteet kotonaan 2–0 (1–0)-voitollaan. Ottelun molemmista maaleista vastasi oululaisten kärkipelaaja Topi Järvi.

 

Topi Järven ensimmäinen maali syntyi jo kuudennella minuutilla kulmapotkun ajauduttua jatkopuskusta takatolpalle, jossa paikalla ollut Järvi onnistui kuin onnistuikin siirtämään pelivälineen KTP-rysään. Ensimmäisen yrityksen Jiri Koski onnistui vielä torjumaan, mutta paluupallon edessä hän oli voimaton.

 

Ensimmäinen puoliaika oli kauttaaltaan oululaisjoukkueen hallintaa eikä KTP meinannut saada pelijuonesta millään kiinni. Vasta noin puolen tunnin pelaamisen jälkeen KTP sai hieman rauhoitettua peliä, mutta hyökkäyspelaaminen ja maalipaikoille pääseminen tuotti suunnattomia vaikeuksia.

 

Toisella 45-minuuttisella kotkalaisjoukkue sai hieman otetta pelistä. Parhaat maalipaikat syntyivät Aleksi Pahkasalon kaukolaukauksista. Pahkasalo oli tasoittaa pelin 62. minuutilla, mutta oululaisten veräjänvartija Juhani Pennanen venyi torjuntaan. KTP:n hakiessa tasoitusta kolmen puolustajan alakerralla onnistui AC Oulu tekemään ratkaisevan toisen maalinsa. 82. minuutilla maalintekijänä kunnostautui jälleen Järvi.

 

KTP:llä oli vielä hetki ennen täyttä aikaa erinomainen tilaisuus kaunistella numeroita, mutta jälleen kerran Pennanen osoitti paremmuutensa laukauksen tiellä. Päätösvihellyksen soidessa päättyi ottelu kotkalaisten kannalta murheelliseen kahden maalin tappioon. Tappion myötä vihreävalkoisten sijoitus äärimmäisen tasaisessa Ykkösessä valahti seitsemänneksi.

 

KTP:n riveissä tämän kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Quincy Osei esiintyi totutun varmaotteisesti. Syötöt löysivät hyvällä prosentilla omat pelaajat ja varmasti keskikenttämiehestä on iloa jatkossakin.

 

Poissaolojen runtelemalla KTP:llä on ollut tällä kaudella vaikeuksia maalinteon kanssa. Neljästä ottelusta KTP on onnistunut maalinteossa vain yhdessä kamppailussa, kun AC Kajaani kaatui 3–1. Seuraava tilaisuus maaliverkon pöllyttämiseen tarjoutuu ensi viikon maanantaina 28.5., kun Arto Tolsa -areenalle saapuu vieraita Jyväskylästä.