4-0 kotivoitolla sarjakakkoseksi

KTP otti numeroiden valossa selkeän 4-0 kotivoiton pimenevässä maanantai-illassa. Pelillisesti jäi vielä hieman takataskuun, mutta sarjajumbo SJK Akatemia olikin vahvistanut kokoonpanoaan muutamalla liigapelaajallaan, kuten Darwin Chavez ja Billy Ions.

Antti Mäkijärvi oli tänään tulessa kahdella maalilla ja kahdella maalisyötöllä.

Hyökkäyskolmikko Mäkijärvi-Zaka-Mika oli tänään tehojen puolesta liekeissä. Jo alusta alkaen kotijoukkue pääsi painostamaan kentällä ja Akatemian rooliksi jäi lähinnä katsella miten pallo liikkui KTP-pelaajien välillä. 12’ minuutilla pallo tuotiin taidokkaasti keskustan ja usean syötön kautta ylös. Pallo päätyi Mäkijärvelle, joka pääsi keskittämään boksin vasemmalta laidalta maalille ja Mika karisti maalin teon vaikeuden gorillan olkapäältään upealla syöksypuskulla.

Ajassa 17’ Mika meinasi tehdä kauden maalin puolesta kentästä lähteneellä nostolla, joka yllätti Akatemian maalivahdin Teppo Marttisen täysin. Harmittavasti nosto meni kuitenkin vajaa pallon verran ohi maalin vasemmalta puolelta. Akatemian kunniaksi on sanottava, että he onnistuivat saamaan kotijoukkueelta vauhdin pois ja peli meni paikoittain jopa löntystelyksi, josta kotkalaisyleisö antoi katsomosta käsin paikoittain tiukkaakin palautetta. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

 

Mika teki kotijoukkueen 1-0 ja 2-0 maalit ja karisti samalla apinan olkapäältään. Nyt on maalihanat auki, niin näitä on toivottavasti luvassa lisää koko loppukauden. 

Tauolta palatessa seinäjokelaiset saivat pelistä kiinni ja pääsivät painostamaan hyökkäysalueellaan. Vierasmaali jo roikkui ilmassa, mutta uhrautuva puolustus sai peitettyä vedot yhdessä hyvän ottelun maalilla pelanneen Pyry Piiraisen kanssa.

Peli saatiin onneksi naulattua ajassa 75’, kun Mika pääsi tälläämään illan toisen osumansa, taas Mäkijärven syötöstä. Kun Mäkijärvi oli jo tarjoillut kaksi upeaa maalisyöttöä, oli aika kruunata illan pisteet vielä kahdella tehdyllä maalilla ajoissa 90’ ja 90+4’. 3-0 maali syntyi Daven vahvasta pallollisesta noususta, josta Mäkijärvellä oli helppo työ vetää pallo lähes tyhjiin SJK Akatemian maalivahdin ohi. Aivan pelin lopussa ajassa 90+4 saatiin viimeisen hyökkäyksen päätteeksi vielä aikaan kulmapotku, josta Mäkijärvi puski pallon verkon perukoille ja päivitti loppulukemat 4-0 taululle, jonka jälkeen välittömästi tuomari päätti ottelun. Mäkijärvi karkaa näiden maalien myötä Ruxin kanssa tehdyssä maalipörssivedossa kärkeen.

KTP:n oma kasvatti Pyry Piirainen teki vakuuttavan debyytin tämän kauden osalta maalilla ja pelasi koko pelin kentän parhaimmiston veroisesti, ohjaten tehokkaasti myös kotijoukkueen prässipeliä. Talvella kun KTP kohtasi Mikkelin Palloilijat Suomen Cupissa päävalmentaja Argo Arbeiter jo kehui, miten Pyryn otteet olivat parantuneet armeijan aikana. Nyt koko kauden ajan joukkueesta on kantautunut viesti, että maalivahtiosastolla on jatkuva terve kilpailu Anton Lepolan ja Pyryn välillä, joten hienoa nähdä, että Pyry ansaitsi paikkansa avauksessa. Erityisesti mieleen jäivät pitkät ja tarkat avaukset, joiden ansiosta päästiin nopeisiin hyökkäyksiin.

Ottelu toimi myös jäähyväisotteluna Espanjan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Haro Deportivoon pelaamaan lähtevälle Valtteri Vesiaholle. Valtsu vaihdettiin kentälle ajassa 83’ ja nopeasti kotkalaisen yleisön suosikkipelaajistoon noussut toppari sai pelin lopussa yleisöltä kiitokset. KTP-perhe kiittää Valtsua kuluneesta kaudesta ja toivottaa onnea ja menestystä kansainvälisillä kentillä tälle herrasmiehelle.

Valtteri Vesiaho jatkaa uraansa Espanjassa. Kiitos Valtsu ja Hasta luego!

Tällä voitolla KTP nousee sarjakakkoseksi ohi Jaron sarjakarsijan paikalle 25 pisteeseen. AC Oulu jatkaa edelleen sarjakärjessä 30 pisteellä. Pelit jatkuvat tulevana lauantaina vieraspelillä Porissa MuSaa vastaan.

KTP: Piirainen, Ruxi, Voutilainen, Ogungbaro (83’ Vesiaho), Ollila, Ojamaa (64’ Paavola), Dave, Agyiri (64’ Arranz), Mäkijärvi, Beglarishvili (79’ Eerola), Mika (82’ Onyeanula).

Kuvat: Mikko Mäkelä

Ottelukooste: