RAPORTTI

Tasapelien sarja sai tänään jatkoa kun KTP kohtasi takavuosien suurseura Kiffenin Helsingistä. Vaikka pallonhallinta oli jälleen lähes täysin kotijoukkueella, ei se juurikaan onnistunut murtautumaan vaarallisiin maalintekopaikkoihin.

KTP:n avauskokoonpanossa tuore hankinta Ousman Jarju korvasi Anton Eerolan kärjessä. Lisäksi alaraajavammaisen Juho Nykäsen paikan puolustuslinjassa oli ottanut Tiago. Ensimmäisellä puoliajalla ennakkoon altavastaajaksi kaavailtu Kiffen oli hyvin pelissä mukana, ja maalintekotilanteita nähtiin tasaisesti molemmissa päissä kenttää. Kun 24 minuuttia oli pelattu, KTP:n kapteeni Marko Tyyskä kaatoi boksissa tarpeettomasti Kiffenin Justus Kauppisen, ja erotuomari Kari Vantola vei pallon pilkulle. Otto Talvitien sijoittaessa pallon oikeaan alanurkkaan, löysi KTP itsensä hieman yllättäen tappioasemasta.

Joko Kiffenin johtomaali sai KTP:n heräämään, tai sitten vierasjoukkue vetäytyi suosiolla puolustuskannalle, mutta KTP otti takaiskumaalin jälkeen kenttätapahtumat haltuunsa ja vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Kiffen-maalia. 29 minuuttia oli pelattu kun Driton Shala pääsi hienon syöttökuvion jälkeen tälläämään tasoituksen pienestä kulmasta. Tasoitusmaalin jälkeen kaava oli selvä – KTP pitää palloa Kiffenin vetäytyessä syvälle omalle alueelleen.

Koko toisen puoliajan KTP kierrätti palloa uhrautuvasti pelanneen Kiffen-puolustuksen edessä löytämättä keinoja muurin puhkaisuun ja huippuvaarallisille maalintekopaikoille pääsyyn. Keskitykset olivat heikkoja, seinäsyötöissä ajatukset eivät kohdanneet ja kaukolaukaukset aiheuttivat töitä ainoastaan päätykatsomon pallopojille. Kun edes vaihdosta kentälle tulleet Ikävalko, Eerola tai Celik eivät onnistuneet aiheuttamaan vaaraa Niko Tervosen maalille, tasattiin pisteet maalein 1-1.

Niko Ikävalko nähtiin tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön edessä.

-Oli hienoa päästä kentälle pitkästä aikaa, vaikka oma peli ei vielä täydellisesti mennytkään. Kiffen puolusti hyvin, emmekä löytäneet keinoja keskeltä murtautumiseen. Laidoilta saimme keskityspaikkoja, mutta keskitykset olivat tänään huonoja, manasi Ikävalko.

-Olen tyytyväinen pisteeseen, etenkin kun olimme hävinneet kaksi edellistä peliä maalein 2-1. Tarkoituksemme oli vetäytyä ja panostaa vastahyökkäyksiin, totesi Kiffenin valmentaja Timo Salo.

-Emme olleet tänään vaarallisia, hallitsimme palloa, mutta paikkoihin emme päässeet. Ousman Jarju ei vielä täysin onnistunut, mutta ottaa aikansa ennen kuin yhteispeli muun joukkueen kanssa lähtee sujumaan, summasi ottelun valmentaja Jallu Rantanen.

Seuraavaksi KTP matkustaa Kouvolaan kun odotetussa Kymenlaakson derbyssä vastaan asettuvat Kouvolan Sudet. Ottelu Kouvolan keskuskentällä pelataan maanantaina 29.5 kello 18:30.

PELIPAIKKA

KTP TV

MIKON PELIKUVAT

Katso kuvat täältä!