”Kotiyleisöstä saa aina lisäbuustia”

By 15/12/20162016, Uutiset

Marko Tyyskä palaa intoa täynnä kahden vuoden tauon jälkeen KTP:hen. Edellisen kerran Tyyskä edusti kotkalaisjoukkuetta kaksi vuotta sitten Ykkösessä, kun kausi päättyi liiganousuun. Nyt tavoitteena on jälleen sarjanousu, tällä kertaa Kakkosesta Ykköseen.

–Lähden hyvillä mielin nostamaan joukkuetta ylemmäs. Toivon mukaan saamme hyvän nipun kasaan, sillä mikäli mielii voittaa sarjan ja päästä karsintoihin, ei montaa peliä saa hävitä. Laskisin, että otteluista pitäisi noin 80 prosenttia voittaa, Tyyskä aprikoi.

KTP:n putoaminen kahdessa vuodessa liigasta Kakkoseen vetää Tyyskän vakavaksi, mutta hän ei aio surkutella tilannetta, vaan kääriä hihansa ja ryhtyä toimiin sarjatason parantamiseksi.

–Jos pelit menevät hyvin, ihmisetkin löytävät lehtereille. Kotiyleisöstä saa aina lisäbuustia omiin otteisiin ja sillä on aina suuri merkitys kuinka paljon ihmisiä käy katsomassa, Tyyskä sanoo.

Tyyskä kuuluu ensi vuoden joukkueen kokeneisiin pelaajiin. Päivälleen kahden viikon päästä haminalaislähtöiselle jalkapalloilijalle tulee täyteen tasan 30 vuotta.

–Kokemus tuo mukanaan tietysti oman vastuun. Silloin pitää tsempata muita pelaajia, kun joukkueen peli ei kulje. Toivottavasti saamme pelin rullaamaan heti alkukaudesta lähtien, eikä pelien välillä ja sen sisällä tule liiaksi vuoristorataa, Tyyskä toteaa.

Tyyskä on toistaiseksi osallistunut vasta kertaalleen joukkueen harjoituksiin. Näin ollen hänen kokemuksensa uudesta päävalmentajasta ovat vielä ohuet. Ensivaikutelma oli kuitenkin positiivinen.

–Vaikeahan ketään on lähteä arvioimaan yhden harjoituksen perusteella, mutta eiköhän ”Jallu” ole sopiva persoona johtamaan tätä joukkuetta, Tyyskä tuumaa.

KTP:n tavoitteena on rakentaa kotkalainen ja taisteleva joukkue, jolla on täydet mahdollisuudet yltää kilpailulliseen tavoitteeseensa.

–Sen mitä olen pelaajien kanssa jutellut, on pelaajilla ainakin intoa tulla pelaamaan KTP:hen. On hyvinkin mahdollista, että joukkueesta tulee kotkalainen, Tyyskä sanoo.