Kokemusta keskikentälle, Shane McFaul jatkaa raitapaidassa

By 05/02/20162016, Uutiset

Kotkalaisen FC KTP:n pelaajapaletti alkaa vähitellen muotoutumaan. Viimeisin lisäys siihen on joukkueen ehdottomiin luottopelaajiin viime kausina kuulunut Shane McFaul. McFaul allekirjoitti seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

McFaul tuo kokemuksellaan ja asenteellaan merkittävän lisän nuoreen joukkueeseen. Sanomattakin on selvää, että päävalmentaja Sami Ristilä on enemmän kuin tyytyväinen saatuun sopimukseen.

-Shane on mennyt isoja askelia eteenpäin, niin urheilijana kuin ihmisenäkin. Hän tulee olemaan tärkeä osa meidän keskikenttää ja sen keskustaa.Haluttu palanen joukkueeseen ehdottomasti. Shane on ollut näiden kolmen vuoden aikana ehkä tasaisin suorittaja joka osa-alueella ja ehdottomasti yksi parhaista pelaajista, jota meillä on ollut. Joten todella tyytyväinen olen, että hän jatkaa, joukkueen päävalmentaja kertoo.

McFaulin allekirjoittama 1+1-mallinen sopimus kertoo molempien osapuolien halukkuudesta sitoutua yhteiseen tekemiseen.Oman lisänsä tulevaan kauteen tuo myös joukkueen valmennuksessa tapahtuneet muutokset. Joukkueessa aloitti kuluneella viikolla uusi kakkosvalmentaja Ossi Virta.Tämän myötä joukkueen pelitapaan tulee varmasti jotain muutoksia. Tämä tuo myös pelaajille uusia haasteita.

-Uskon, että Shane pystyy jatkossa antamaan itsestään vieläkin lisää joukkueelle. Ainakaan kokemuksesta se ei jää kiinni.
Korostan edelleen, että hän tulee varmasti olemaan isossa roolissa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Shane tulee näyttämään omalla asenteellaan hyvää mallia monelle nuorelle pelaajallemme miten toimitaan, Ristilä jatkaa.

Toukokuussa 30 vuotta täyttävä irlantilainen McFaul aloittaa kolmannen kauden KTP:n raitapaidassa. Jatkosopimuksen allekirjoittaminen oli lopulta luonnollinen valinta.

-Olen rakastanut pelaamista täällä heti alkumetreistä lähtien, joten olen tosi onnellinen jatkostani täällä.Pelaaminen Arto Tolsa Areenalla upeiden fanien edessä on hienoa ja pidän joukkueen tavasta pelata. Olen kehittynyt paljon Samin alaisuudessa ja haluan jatkossakin parantaa sekä auttaa joukkuetta.

Shane katkaisee siivet huhuilta, joiden mukaan hän olisi siirtynyt muualle pelaamaan.

-En tiedä mistä moiset puheet ovat peräisin. Muutama seura teki tiedusteluja, mutta ilmoitin heti, etten ollut kiinnostunut. Tällä hetkellä tuntuu kuin olisin kotona. Etenkin kesäisin täällä on todella hieno olla ja kuten mainitsin, nautin olostani heti alusta lähtien enemmän kuin muissa seuroissa, joissa olen pelannut. Ihmiset ovat olleet todella mukavia minua kohtaan.

KTP:llä on kaudelle 2016 sopimukset nyt yhteensä 18 pelaajan kanssa. Joukkueessa pelaavat ensi kaudella McFaulin lisäksi maalivahdit Jere Pyhäranta ja Sauli Kilpeläinen, puolustajat Sebastian Dolivo, Giorgi Ositashvili, Topi Pasi ja Juuso Salonen, keskikenttäpelaajat Janne Veija, Valeri Minkenen, Ville Oksanen, Oskari Kekkonen Aleksi Tarvonen ja Isaac Kannah, sekä hyökkääjät Kaarel Usta, Markus Jääskeläinen, Matias Lindfors, Jussi Aalto ja Niko Ikävalko.

KTP pelaa harjoitusottelun huomenna – mukana myös testipelaajia

McFaul, kuten muukin KTP-ryhmä kohtaa lauantaina harjoitusottelussa PEPOn Lappeenrannasta. Ottelu pelataan Lehtomäen kentällä Kouvolassa kello 14 alkaen. Joukkue testaa edelleen aktiivisesti uusia pelaajia. Treenivahvuuteen on liittynyt jenkkipakki Emerson Lawrence sekä PK Keski-Uusimaata viime kaudella edustanut hyökkääjä Miro Schwalenstöcker, joka on “keski-eurooppalaisesta” nimestään huolimatta täysin suomalainen. Molemmat nähtäneen lauantaisessa harjoitusottelussa. Näytille on tulossa myös skotlantilainen kärkimies Jordan Moore, jota ei kuitenkaan vielä lauantaina joukkueessa nähdä.