RAPORTTI

Vielä tappiottomat Klubi 04 ja KTP kohtasivat äitienpäivän ottelussa Telia 5G Areenalla. KTP lähti kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa ilman alaraajavammasta kärsivää Juho Nykästä, jonka paikan kentällä otti Tiago. Klubi 04, joka tunnetaan taitavana HJK:n reservijoukkueena, koostuu lähinnä 1998-2000 syntyneistä tulevaisuuden lupauksista.

Ottelu sai karmean alun, kun jo kolmannella minuutilla Marko Tyyskä lahjoitti pallon Ali Jusifille, joka laukoi pallon hallitusti KTP-maaliin. Aleksi Tarvonen oli kuitata alun nukahduksen heti seuraavalla minuutilla, mutta Taren pusku osui harmillisesti tolppaan.

Pelin varmasti kiistanalaisin tilanne nähtiin varttitunnin kohdalla, kun Klubipuolustaja ohjasi KTP-laukauksen kädellään omaan maaliinsa. Päätuomari Topias Tuira ehti viheltää pilliinsä heti käsivirheen tapahduttua, joten vaikka pallo jatkoi matkaansa maaliin, ei maalia voitu hyväksyä. Lohdutuspalkintona saadun rangaistuspotkun pamautti reilusti poikkipuun yli Saku Kvist.

Tapahtumarikas ensimmäinen puoliaika jatkui Lucasin ja Peiposen varoituksilla sekä Jusif Alin hyvällä, vain niukasti maalin ohi viuhuneella, alanurkkavedolla. 28 minuuttia oli pelattu kun KTP sai sivuvaparin oikealta sivustalta. Saku Kvist tarjoili laadukkaan keskityksen, ja Aleksi Tarvosen tavaramerkkipusku löysi vihdoin tiensä helsinkiläismaaliin. Tauolle mentiin siis tilanteessa 1-1.

Heti toisen puoliajan alussa Klubi 04 saa pallon ylärimaan. Kotijoukkue loi tilanteita jatkossakin, mutta ei saanut palkinnoksi kulmapotkuja vaarallisempaa. Kun 65 minuuttia oli pelattu, vaihtoi KTP Anton Eerolan tilalle Niko Ikävalkon. Ties kuinka monennen kerran itsensä loukkaantumisen jäljiltä peliterään kuntouttanut Nitti aiheutti hyvällä liikkeellään uudenlaista päänvaivaa klubipuolustukselle, ja pelin painopiste siirtyi uudelleen helsinkiläismaalille.

70 minuuttia oli pelattu kun Roni Peiponen otti toisen varoituksensa ja hänet ajettiin ulos kentältä. Yhden miehen ylivoimalla KTP:n oli helppoa ottaa kenttätapahtumat haltuunsa Klubin keskittyessä tasapelipisteen turvaamiseen. Tarvonen pääsi Manelin keskityksestä yrittämään vielä illan toista maaliaan ja Lucas kokeili kaukaa voimakasta laukaustaan, mutta tällä kertaa painostus ei tuottanut tulosta, vaan pisteet tasattiin maalein 1-1.

Klubi 04 säilytti siis sarjajohtonsa, mutta ottelun vähemmän pelannut KTP hengittää niskaan kolmen pisteen päässä. Eivätkä kaukana ole myöskään pirteästi aloittaneet PKKU ja JäPS, joten futiskesä jatkuu jännittävänä. Seuraavaksi KTP kohtaa Kiffenin, joka tätä kirjoitettaessa metsästää vielä avausvoittoaan. Ottelu Arto Tolsa Areenalla pelataan tutusti maanantaina 22.5 klo. 18:30.

PELIPAIKKA

KTP TV

MIKON PELIKUVAT