Kausiyhteenveto: Kausi oli kolmijakoinen

By 12/11/20182018, Uutiset

KTP:n kausi Ykkösessä piti sisällä niin myötä- kuin vastoinkäymisiä. Kolme sarjakierrosta sisältäneen sarjan jälkeen kotkalaisjoukkueen sijoitus oli lopulta seitsemäs. Parhaimmillaan sarjan terävimmän kärjen vauhdissa ollut KTP hyytyi loppukaudesta niin, että tuloksena oli 10 peräkkäistä ottelua ilman voittoa.

Ensimmäinen kierros sujui KTP:ltä mukiinmenevästi. Yhdeksän ottelua ja yhdeksän sarjapistettä. Kausi alkoi niukalla 0–1-tappiolla EIF:lle, mutta kuusi ottelua, josta saldona oli kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio. Ensimmäinen kierros päättyi niukkoihin tappioihin FF Jarolle ja KPV:lle. Ennen kaikkea tappio-ottelu Jaroa vastaan jätti katkeran maun, sillä ottelun ainoa maali syntyi selvästi kädellä tehtynä.

–Alkuvaiheessa kautta ei vielä tiennyt sitä, mihin suuntaan voimasuhteet lähtevät liikkeellä. Jälkikäteen ajateltuna pelasimme kierroksen alussa hieman heikompia vastaan ja loppua kohden vastukset kovenivat. Tämä oli meiltä kohtuullinen alku, kun pelasimme pinna per ottelu -tahdissa. Peleissä oli paljon hyvääkin, mutta emme pystyneet kääntämään tasaisia otteluita voitoiksi. Tehottomuus paistoi läpi otteistamme ja jouduimme tekemään yhtä maalia kohden valtavan työmäärän. Saimme kuitenkin luoduksi riittävän määrän maalipaikkoja, KTP:n päävalmentajana toiminut Jari-Pekka Gummerus pohtii.

Toinen sarjakierros sujui KTP:ltä tulosten valossa parhaiten, vaikka se käynnistyi 2–3-tappiolla EIF:lle, mikä oli joukkueelle kolmas peräkkäinen pisteetön ottelu. Tämän jälkeen KTP pelasi seitsemän ottelua, joista se voitti peräti viisi, pelasi kerran tasan ja hävisi kerran. Toinen kierros päättyi kotitappioon KPV:lle maalein 1–3.

–Tähän ajanjaksoon mahtuu se, että Yerai Vilaboa ja Juuso Laitinen liittyivät joukkueeseen. Saimme laitettua pelaajia oikeilla pelipaikoille ja liki koko ajan kaikki pelaajat olivat käytettävissä. Saimme pelata lähes ihannekokoonpanollamme ja sen myötä vaihtuvuus oli pientä. Onnistumisia tuli kentän jokaisella osa-alueella ja olimme parhaimmillaan yksi kuntopuntarin kärkijoukkueista, Gummerus sanoo.

Vastustaja 1. kierros 2. kierros 3. kierros V T H TM PM ME Pisteet
AC Kajaani 3–1 3–2 1–3 2 0 1 7 6 1 6
AC Oulu 0–2 1–0 0–1 1 0 2 1 3 -2 3
EIF 0–1 2–3 1–1 0 1 2 3 5 -2 1
FC Haka 2–2 0–3 0–0 0 2 1 2 5 -3 2
FF Jaro 0–1 1–0 0–0 1 1 1 1 1 0 4
HIFK 1–1 2–1 0–1 1 1 1 3 3 0 4
JJK 2–1 3–1 2–2 2 1 0 7 4 3 7
Klubi 04 0–0 3–3 1–3 0 2 1 4 6 -2 2
KPV 0–1 1–3 0–3 0 0 3 1 7 -6 0

Tuloksissa on mainittu KTP:n maalit ensin.

Kolmas kierros ei sujunut laisinkaan odotetusti. KPV-tappiosta alkanut putki jatkui aina kauden loppuun saakka, sillä joukkue ei pystynyt ottamaan enää yhtään voittoa. Viimeisen kierroksen yhdeksästä ottelusta KTP napsi pisteitä vain neljästä tasapeliottelustaan.

–Samaan ajankohtaan mahtuu Yerain ja Mellon loukkaantumiset. Lisäksi Ville Oksanen, Matias Lindfors ja Jean Silva olivat pidempään sivussa. Pelirytmimme katosi, mutta voitottomista otteluista huolimatta pelasimme ajoittain hyvin. Tasapeliotteluissakin meillä oli riittävät paikat ratkaista ottelu eduksemme, mutta emme vain osanneet, Gummerus harmittelee.

Kokonaisuudessaan KTP:n kausi sujui vähintäänkin kohtuullisesti, sillä minimitavoitteena oli sarjapaikan säilyttäminen. Sen KTP hoiti mallikkaasti ja siten ensi kaudella pelataan Kotkassa jälleen Ykköstä. Kauden sujuvuutta voi katsoa monelta kantilta ja yksi sellainen oli myös nuorten pelaajien esiinmarssi.

–Kauden aikana seitsemän nuorta pelaajaa sai tehtyä debyyttinsä miesten Ykkösessä. Se on ilahduttavaa ja jokainen nuorista jätti itsestään hyvän kuvan, Gummerus toteaa.