Sudet – KTP: Kauden ensimmäinen derby

ENNAKKO

Vailla tappiota kauden aloittanut KTP matkustaa maanantaina Kymijoen yläjuoksulle Kouvolaan kohdatakseen rakkaan paikallisvastustaja Sudet. KTP on pelannut neljä ottelua ja saldona vasta yksi voitto ja kolme tasapeliä. Sudet on pelannut vasta kolme ottelua, joista voittanut yhden ja hävinnyt kahdesti.

KTP:n veräjän suulle täksi kaudeksi siirtynyt Jiri Koski kertoo viihtyneensä uudessa kotikaupungissaan erinomaisesti.

-Kivaa on ollut ja eikä mitään valittamista. Onhan Kotka suhteellisen pieni kaupunki, mutta täältä löytyy kaikki olennainen, Koski sanoo.

Tappiottomuudesta huolimatta ei joukkueen sisällä olla tyytyväisiä viimeaikaisiin lopputuloksiin. Joukkue on päästänyt neljässä ottelussa vain kolme maalia ja tehnyt mukavat kahdeksan maalia. Tehdyissä maaleissa on kuitenkin niin sanottu optinen harha, sillä kahdeksasta täysosumasta peräti kuusi syntyi sarja-avauksessa Kultsua vastaan.

-Kaikki lähtee kuitenkin puolustamisesta. Jos ottelu päättyy 0-0 tai 1-1, emme voi olla tyytyväisiä. Pelaamme hyökkäysvoittoista futista ja vain voitoilla on merkitystä, Koski sanoo kainostelematta.

Kosken mukaan joukkueen sisällä on pyritty löytämään keinoja, jotta voittoja alkaisi napsua entistä paremmin.

-Onhan niitä asioita käyty läpi ja mietitty sitä, mistä homma on kiikastanut. Yhtään ottelua emme ole vielä hävinneet, mutta silti ei kausi ole lähtenyt liikkeelle, kuten olisimme halunneet. Joukkueen sisällä on kuitenkin vielä varsin luottavainen fiilis, Koski kertoo.

Koskelta ei löydy aiempaa kokemusta paikallisderbyistä, mutta kotkalaiset joukkuekaverit ovat jo ennättäneet kertomaan hänelle tarinoita takavuosien kiihkeistä kamppailuista.

-En tiedä paljoa vastustajasta etukäteen, mutta ei auta kuin hakea sieltä voitto ja täydet kolme pistettä, Koski tuumaa.

Löytääkö Koski sitten itsestään paikallispelihurmoksen, vaikka kyseessä on hänelle vasta ensimmäinen paikallispeli?

-Ehkä siihen on vielä oppimista, mutta olen kysynyt otteluista kotkalaisilta joukkuekavereilta. Uskon, että vähintäänkin sähäkkä ottelu on luvassa ja tunteita on varmasti pelissä suuntaan jos toiseen. Ehkä sitten pallokin löytää paremmin tiensä vastustajan maaliin, Koski sanoo.