Kajaani toistamiseen KTP:tä vahvempi

Jo lähtökohdat ottelulle olivat KTP:lle vaikeat. AC Kajaani oli hakenut ensimmäisestä ottelusta 1-3 vierasvoiton, joten nyt KTP tarvitsi vähintään kolme maalia sarjanousuun. KTP lähti Kajaaniin lähes samalla avauskokoonpanolla kuin kotiotteluunsa. Ainoana muutoksena ensimmäiseen otteluun Said Ahmedin paikan laidalla otti Driton Shala.

AC Kajaani aloittaa pelin kuitenkin isännän elkein, ja jo ensimmäisillä minuuteilla on havaittavissa että KTP tulee olemaan tänään vaikeuksissa. Muutaman hukatun paikan jälkeen AC Kajaanin Willy Stephanus pelataan läpiajoon ja kun 16 minuuttia on pelikellossa, siirtyy kotijoukkue 1-0 johtoon. Ensimmäinen maali ei vielä ole katastrofi, sillä kolme maalia veisivät KTP:n kuitenkin jatkoajalle. Lisää ei kuitenkaan enää saisi päästää. Hiljalleen myös KTP saa kuvionsa kuntoon ja alkaa pääsemään myös maalipaikoille.

Kun 34 minuuttia on pelattu, ratkaisee Kajaanin Alberto Ramirez otteluparin kenties lopullisesti. Huono-onninen Manel kaataa Ramirezin rangaistusalueella tilanteessa jossa hyökkääjä ei olisi edes päässyt vaaralliselle maalipaikalle, ja pallo viedään pilkulle. Jiri Koskella ei ole mahdollisuuksia kovan ja tarkan vedon edessä, joten puoliajalle mennään tilanteessa 2-0.

Toisen puoliajan aluksi KTP-kannattajat saavat hieman uutta toivoa Aleksi Tarvosen survoessa pomppupallon maaliviivalta sisään. Pyristely kuitenkin loppuu kun Kajaanin Ewelike vie kotijoukkueen uudelleen kahden maalin johtoon ajassa 79 minuuttia. KTP saa vielä lohdutusmaalin muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa, kun KTP-taistelun ruumiillistuma Juho Nykänen paukuttaa raivolla verkkoon Aleksi Tarvosen hankkiman rangaistuspotkun. Kajaani on kuitenkin tänäänkin parempi maalein 3-2 ja nousee ykköseen yhteismaalein 6-3.

Ottelun tauottua Kajaanilaisjuhlat pääsevät alkamaan.. KTP-pelaajien ja kannattajien kohdatessa kentän laidalla ilmeet ovat pettymyksen täyttämät, mutta hetki on kaikessa surullisuudessaan kaunis. Talvi tulee olemaan taas  pitkä, mutta pimeyden jälkeen KTP tulee takaisin yhtä varmasti kuin alkava kevät – ikuisena ja legendaarisena!

KTP haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja kannattajiaan kuluneesta kaudesta.

KTP: Koski, Pasi (76´Pasanen), Tiago, Dolivo, Manel, Jarju (46´Donado), Lucas, Nykänen, Tarvonen, Shala (66´Ikävalko), Ahadi