”Jokaisen pitää nostaa työmääräänsä”

By 26/05/20182018, Ennakot

KTP:n kausi jatkuu kauden toisella kotiottelulla, kun Arto Tolsa -areenalle saapuu Ykkösen jumbosijalla oleva JJK. KTP lähtee otteluun alla 0–2-tappio Oulusta, mutta tavoitteena on palata jälleen voittojen tielle.

 

JJK pelasi viime kaudella vielä Veikkausliigassa, mutta jyväskyläläisjoukkueen kohtaloksi koitui sarjasta putoaminen. JJK menetti vuodesta 2013 joukkuetta valmentaneen Juha Pasojan, kun päävalmentaja siirtyi maaliskuun lopulla uusien haasteiden perässä valmentamaan Ghanan pääsarjaan. Valmennusvastuun jakavat Mikko Manninen ja Janne Korhonen. Kausi Ykkösessä ei ole joukkueella alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä JJK on ainoa joukkue, joka ei vielä ole pystynyt ottamaan voittoa. JJK:n saldo neljän ottelun jälkeen on kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

 

KTP:hen täksi kaudeksi siirtynyt Aleksis Lehtonen on JJK:n kasvatti ja on luonnollista, että maanantaina pelattava kamppailu on Lehtoselle normaalia ottelua merkityksellisempi.

 

–Totta kai JJK:n kohtaaminen antaa lisää virtaa. Vastassa on paljon kavereita, joille haluaa näyttää olevansa heitä parempi, Lehtonen sanoo.

 

Lehtonen uskoo, ettei uuden valmennuksen ajatukset ole vielä täysin iskostuneet JJK:n pelaajiin, mutta missään nimessä vastassa ei ole heikko joukkue.

 

–Päävalmentajan lähdön jälkeen ei nykyisillä valmentajilla ole ollut samalla lailla aikaa organisoida heidän peliään. Pasojan aikaan joukkue pelasi aika suoraviivaisesti, kun taas nykyinen valmennus haluaa joukkueen edetä linja kerrallaan ja pitää palloa enemmän hallussaan. Vielä nämä muutokset eivät ole näkyneet toivotulla tavalla, Lehtonen pohtii.

 

Huhtikuun puolivälissä KTP:hen liittynyt Lehtonen kertoo viihtyvänsä uudessa joukkueessaan ja uudessa ympäristössä.

 

–Olen viihtynyt hyvin ja aika paljon on tullut jo Kotkassa kierreltyä. Joukkueeseenkin minut otettiin hyvin vastaan, eikä mitään ongelmia ole ollut, Lehtonen kertoo.

 

Lehtosen mukaan KTP lähtee otteluun vain yksi tavoite mielessään.

 

–Ei auta kuin parantaa omaa tekemistämme. Jos pääsisimme samanlaiseen esitykseen kuin mitä Kajaanissa pelasimme, on meillä hyvät mahdollisuudet voittoon. Jokaisen pitää nostaa työmääräänsä, hyökkääjä sanoo.

 

KTP:llä on ollut viime aikoina useita loukkaantumisia, jotka ovat vaikuttaneet viimeaikaisiin tuloksiin.

 

–Loukkaantumiset vaikuttavat aina ja siinä on myös se puoli, että osa pelaajista joutuu pelaamaan itselleen hieman vieraalla pelipaikalla, Lehtonen toteaa.

 

Lehtonen tunnetaan hyökkääjänä, joka haluaa tehdä maaleja. Pureeko oma koira maanantaina?

 

–Haluan tehdä maaleja jokaisessa ottelussa, jossa pelaan. Tässä ottelussa vielä entistä enemmän, Lehtonen hymähtää.

 

KTP–JJK maanantaina 28.5. kello 18.30 @ Arto Tolsa -areena.