Janne Veija palaa vihreävalkoisiin

By 28/01/20162016, Uutiset

Kotkalainen FC KTP on solminut pelaajasopimuksen Janne Veijan kanssa. Kotkassa kausina 2011-2014 pelannut Veija, 24, palaa kotkalaisseuraan vuoden tauon jälkeen. Keskikenttäpelaajan sopimus on tällä erää yksivuotinen.

KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä odottaa Veijan tuovan johtajuutta kentälle ja sen ulkopuolelle.

– Janne tuo joukkueeseen mukanaan ikäisekseen paljon kokemusta ja johtajuutta. Hänen tekemisensä taso on koko ajan korkealla,  ja hän kykenee kannustamaan muita parempiin suorituksiin. Hän on erinomainen joukkuepelaaja, kertoo päävalmentaja Sami Ristilä.

Keuruulaisessa KeuPa:ssa jalkapallo-oppinsa saanut Veija tuo mukanaan joukkueeseen myös kentän ulkopuolista osaamista.

– Hän on lähes valmis naprapaatti ja pystyy oman koulutuksensa kautta auttamaan valmennusta ja pelaajia erilaisissa hänen osaamiseensa liittyvissä asioissa. Se on erittäin iso etu hänen kohdallaan.

Veija pelasi viime kaudella KTP:n farmiseuran Kouvolan Susien riveissä. Hänelle kertyi kaudella yhteensä 22 Kakkosen ottelua. Edellisen kerran hän edusti KTP:tä kaudella 2014, jolloin hän pelasi yhteensä 14 ottelua Ykköstä ollen niistä kuusi kertaa avauksessa.

– Tuntuu hyvältä palata Kotkaan! Minulla on alla hyvä ja ehjä kausi Kakkosessa. Nyt on aika taistella peliajasta KTP:n riveissä, Veija kommentoi

– Olen valmis kilpailemaan paikasta avauskokoonpanossa. Tiedän, että mitään ei saa ilmaiseksi. Tavoitteena on, että pelaan huomattavasti säännöllisemmin, kuin edellisellä kaudellani täällä.

KTP:llä on kaudelle 2016 sopimukset nyt yhteensä 17 pelaajan kanssa. Joukkueessa pelaavat ensi kaudella Veijan lisäksi maalivahdit Jere Pyhäranta ja Sauli Kilpeläinen, puolustajat Sebastian Dolivo, Giorgi Ositashvili, Topi Pasi ja Juuso Salonen, keskikenttäpelaajat Valeri Minkenen, Ville Oksanen, Oskari Kekkonen Aleksi Tarvonen ja Isaac Kannah, sekä hyökkääjät Kaarel Usta,
Markus Jääskeläinen, Matias Lindfors, Jussi Aalto ja Niko Ikävalko.

KTP:n harjoituksissa myös joukko sopimuksettomia pelaajia

KTP:n sopimuspelaajien lisäksi joukkueen mukana harjoittelevat tällä hetkellä maalivahti Tomas Turunen, puolustajat Oskari Pasanen,
Akim Sairinen ja Joonas Vanhanen, keskikenttäpelaaja Shane McFaul, sekä laidalla eri pelipaikoilla viihtyvä Adão Ferreira.

– Katsomme näiden jokaisen pelaajan kohdalla tilannetta erikseen. Vielä on aikaista sanoa, teemmekö sopimusta kenenkään kanssa vai miten tilanne etenee. Uskoisin kuitenkin, että näistä pelaajista ainakin joku nähdään mukana joukkueessa kaudella 2016, kertoo joukkueen päävalmentaja Sami Ristilä.