Jalat kastuivat, mutta pää pysyy pinnalla

FC KTP:n jalkapallopomo Jukka Mustonen haluaa jakaa kiitoksia useammalle taholle yhteisestä selviytymistaistelusta koronapandemiaa vastaan. – Hatunnoston ansaitsevat ainakin yhteistyökumppanimme, pelaajat ja muu henkilöstömme sekä peruskannattajat, toteaa Mustonen.

KORONA, korona ja vielä kerran korona. Sana joka on hallinnut arkeamme jo kohta puoli vuotta. Maailmanlaajuinen viruspandemia tuli sekoittamaan normaalia elämänmenoa, eikä kukaan tiedä, onko entiseen enää paluuta. Jalkapalloilukin sai taudista osansa. Parhaseen preseason-aikaan kaikki harrastus- ja kilpailutoiminta pantiin tauolle, ja vasta nyt ovet alkavat pikku hiljaa avautua.

Itse virukselta FC KTP:ssa on toistaiseksi vältytty, mutta pahimmillaan tuntui siltä, että taloudellisesti seuralta loppuu hengitysilma. Toiminnan tukijat olivat yhtälailla vaikeuksissa, ja tärkeät rahavirrat ehtyivät. Nyt on kuitenkin jo helpompi hengittää, ja selviydymme ahdingosta. Jalat kyllä koronan takia kastuivat, mutta pää pysyy sittenkin pinnalla.

KIITOKSIA selviytymistaistelussamme haluamme jakaa useammalle taholle. Niitä ansaitsevat yhteistyökumppanimme, pelaajat ja muu henkilöstömme sekä peruskannattajat. Vaikeinakin aikoina monet tukijamme ovat seisoneet rinnallamme. Ymmärrämme myös heitä, jotka oman yritystoimintansa pelastaakseen ovat joutuneet tinkimään tuesta.

Palkattu väkemme oli valmis nipistämään ansioistaan ja joutui lomautetuksi. Jokaisella oli oikeus vaihtaa maisemaa, mutta kaikki palasivat. Mahtava osoitus seurahengestä. Sitä on ollut aistittavissa myös fanijoukoissamme. Kannattajat ovat osallistuneet kiitettävästi erilaisiin tukitempauksiin, ja poikkeusolojen järjestelyihin on riittänyt ymmärtämystä.

Koronassa – niin viheliäinen virus kuin se onkin – on ollut myös jotain hyvää. Taudin uhka on ollut meille kaikille yhteinen, ja niin seuran sisällä kuin laajemmaltikin tilanne on lisännyt avoimmuutta ja yhteisymmärräystä. Kotkalaiset haluavat kuulla rehellisesti, miten seura makaa, ja sen olemme halunneet kaikissa tilanteissa kertoa.

ISOISTA HAASTEISTA huolimatta FC KTP:ssa ei ole haluttu tinkiä urheilullisista tavoitteista. Niin miesten kuin naistenkin joukkue pelaa sarjanoususta – miehet Veikkausliigaan ja naiset Kakkoseen. Kauden ensi askeleet ovat osoittaneet, että kaikki on täysin mahdollista.

Urheilullisuutta seuran toimintaa tuo myös entistä toimivampi junioriorganisaatio. Viimesyksyinen fuusio Kotkan Nappuloiden kanssa nosti FC KTP Junioreiden jäsenmäärän yli 500:n, ja suuremmat volyymit mahdollistavat myös ammattimaista valmennusta. Yhä edelleenkin työ jalkapalloilun parhaaksi tukeutuu kuitenkin oman toimensa ohella työskenteleviin talkooihmisiin.

FC KTP:lla on nyt ehjä ja tasapainoinen jalkapalloperhe, johon kuuluvat niin miehet, naiset kuin tyttö- ja poikajunioritkin. Jalkapalloilijan uraa havittelevalle meillä on tarjota urapolku perhefutiksesta aina edustusjoukkuetasolle asti.

Naisten jalkapalloilu erityisesti löi itsensä läpi kaudella 2019 – kiitos näyttävien MM-kisojen – ja seurassa halutaan antaa tyttöfutiksellekin sille kuuluva arvo.

HYVÄSSÄ SEURASSA myös perinteille ja niiden vaalimiselle on sijansa. FC KTP:ltakin mainetekoja kyllä löytyy, mutta vanhojen saavutusten esille tuomisella on turhaankin ujosteltu. Tänä vuonna menneiden muistelemiselle on kuitenkin monta syytä eikä niistä aiota vaieta.

Elokuun 9. päivänä tulee kuluneeksi 75 vuotta suuren kotkalaisen jalkapallolegendan Arto Tolsan syntymästä. ”Allu” poistui joukostamme inhimillisesti ottaen liian varhain 43-vuotiaana (30.3.1989), mutta muistot suurmiehestä elävät.

Kotkalaistaustainen toimittaja Kimmo Muttilainen on valmistellut muistelmateosta Tolsasta jo muutaman vuoden ajan, ja nyt kirja ”Yksi yhdestätoista” on valmis julkaistavaksi. Se tapahtuu näyttävästi 15.8.2020.

Samaisena päivänä pelataan Kotkassa Ykkösen kamppailu perinteisten seurojen, FC KTP:n ja Vaasan Palloseuran välillä, ja tuossa kamppailussa on muutakin historian lehtien havinaa. Pelissä kutsuvieraina istuvat muun muassa 40 vuoden takaiset KTP:n Suomen cup-mestarit.

Tuo 15.8. on nimetty KTP:n jalkapalloilun perinnepäiväksi. Teemapäivän anti muilta osin on vielä hioutumassa, mutta siitä kerrotaan hyvissä ajoin.

ARTOAKIN KUNNIOITTAEN – TOLSALLA TAVATAAN!

JUKKA MUSTONEN

FC KTP:n hallitus

 

Tämä juttu on ollut luettavissa FC KTP:n kausijulkaisussa 2020, joka ilmestyi kaupunkilehti Ankkurin liitteenä 25.7.2020. Tässä yhteydessä tekstiä on päivitetty ajankohtaan sopivaksi. Kausijulkaisun muut jutut julkaistaan seuran verkkosivuilla lähipäivinä.

MUITA KAUSIJULKAISUN 1/2020 JUTTUJA:

Junnufutiksessa on HYVÄ MEININKI

| 2020, Kausijulkaisu 1/2020, Uutiset | No Comments

Tyttöfutis on elävöitynyt viime vuosina vahvasti. Kun Tuukka Vahvasen (eturivissä keskellä vasemmalla) valmentamassa joukkueessa oli 2016 vain kymmenkunta pelaajaa, on heitä nyt 35. – Tytöt ovat kiitollisia valmennettavia. Heillä on malttia kuunnella ohjeita, kun taas…

Jalat kastuivat, mutta pää pysyy pinnalla

| 2020, Kausijulkaisu 1/2020, Uutiset | No Comments
FC KTP:n jalkapallopomo Jukka Mustonen haluaa jakaa kiitoksia useammalle taholle yhteisestä selviytymistaistelusta koronapandemiaa vastaan. – Hatunnoston ansaitsevat ainakin yhteistyökumppanimme, pelaajat ja muu henkilöstömme sekä peruskannattajat, toteaa Mustonen. KORONA, korona ja...

Korona-aika oli HYVÄKSI OPIKSI

| 2020, Kausijulkaisu 1/2020, Uutiset | No Comments
Koronapandemian takia FC KTP:n edustusjoukkueen toiminta oli tauolla useita viikkoja. Joukkueen yhteishenkeä se ei romuttanut, pikemminkin päinvastoin. – Ilmpapiiri joukkueen sisällä oli hyvä jo ennen koronaa, mutta pakolliselta tauolta palattaessa...

KOTKALAISEMPI KUIN AIKOIHIN

| 2020, Kausijulkaisu 1/2020, Uutiset | No Comments
FC KTP:n miesten edustusjoukkueen ringissä kaudella 2020 on 10 kotkalaistaustaista nuorta pelaajaa. He ovat takarivissä vasemmalta Anton Eerola, Pyry Piirainen, Matias Paavola, Juuso Anttila, Kimi Kolsi, Taaniel Usta ja Miika...