HJK-ottelu on iso peli naisillekin

By 07/08/20212021, Uutiset

KTP ei ole tänä kesänä päässyt voitoilla juuri juhlimaan naisten Kakkosessa. Poikkeuksen teki edellinen kotipeli Lahden FC Kuusysiä vastaan, josta heltisi 2–0 voitto. Kolme sarjapistettä nostattivat mukavasti itseluottamusta ja KTP taistelee yhä sarjapaikastaan. – Kuvassa porukan keskellä joukkueen kapteeni Viivi Virolainen nostattaa me-henkeä.

FC KTP ja Helsingin Jalkapalloklubin reservit (HJK/2) kohtaavat naisten jalkapallon Kakkosen ottelussa Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina kello 15. Klubi-matsit miesten Veikkausliigassa ovat kotkalaisille aina klassikoita, kun niitä vaan sattuu kohdalle, ja iso peli on HJK-ottelu naisillekin.

HJK on suurseura, ja sen naisten ykkösjoukkue on ollut perinteisesti maamme parhaita. Hyviä tyyppejä riittää reserveihinkin, ja todennäköisesti saamme vastaamme pelaajia, joilla on kokemusta jo Kansallisesta liigasta. Kyllä sellainen vastustaja saa meidät tekemään parhaamme, vakuuttaa KTP:n naisten joukkueen kapteeni Viivi Virolainen (22).

Iso peli” on HJK:n kohtaaminen muutenkin. KTP nousi täksi kaudeksi Kakkoseen ja sen kunnianhimoinen tavoite oli jatkaa riemukulkua edelleen. Uudella sarjaportaalla vaatimustaso on ollut kuitenkin edellisvuotta korkeampi, ja kotkalaisten voitot ovat olleet kortilla. Kärkisijat ovat KTP:ltä karanneet, ja nyt joukkue pelaa sarjapaikasta.

Säilyäksemme saatamme tarvita pisteitä kaikista jäljellä olevista otteluista, mutta vähempikin voi riittää. Emme me missään tapauksessa ole luovuttaneet. Voitto Lahden Kuusysistä edellisessä pelissä nostatti kivasti itseluottamustamme, ja sarjapaikka olisi jo jotain sellaista, josta kannattaisi iloita, toteaa Viivi Virolainen.

Kolmosen ja Kakkosen tasossa on todellakin selviä eroja. Pelin tempo on nyt kovempi, ja puolustuksessa on oltava tarkkana. Yksikin vastustajalle tarjoutunut maalipaikka saattaa ratkaista voittajan, jatkaa Virolainen.

Kippari ja toppari Virolaisen mielestä KTP:n tekemisessä ei ole suoranaisia ongelmia.

Kokemattomuutemme on ehkä sitä. Varmankin kokemattomuudesta johtuen saatamme innostua johtoasemasta, hyökkäämme liian rohkeasti ja perusasiat unohtuvat. Näin kävi sarjajohtaja FC Espoota vastaan, ja sama toistui FC Honka-ottelussa. Johdimme molempia matseja 2–1, mutta vierailijat veivät kuitenkin voitot, harmittelee Viivi Virolainen.

Viivi Virolainen näkee joukkueessaan myös vahvuuksia.

Vaikkakin olemme melko nuori porukka, olemme melko taitavia ja liikutamme palloa mielestäni hyvin. Taitotaso kasvaa harjoittelun myötä, ja moniin vastustajiimme verrattuna treenaamme aika paljon enemmän. Meillä on vähintään viisi harjoituskertaa viikossa, kun jotkut muut joukkueet tyytyvät kahteen kertaan, tietää Viivi Virolainen.

Viivi Virolainen on harrastanut jalkapalloa yhtä välivuotta lukuunottamatta jo 12 vuotta. Harrastus alkoi Kotkan Nappuloissa ja jatkuu edelleen KTP:ssa.

Pyhtäältä lähtöisin oleva Virolainen kirjoitti ylioppilaaksi Kotkan lyseosta. Nyt hän opiskelee fysioterapiaa ammattikorkeakoulussa Lahdessa.

Tämän kesän olen tehnyt töitä KTP:n Cafe & Bar Kaks7:ssa Kotkan kauppatorilla. Se on mahdollistanut työn ja harrastuksen yhdistämisen. Koko kesänä on jäänyt vain yhdet harjoitukset väliin, Virolainen selvittää.

Viivi pelaa futista periaatteella ”vuosi kerrallaan”. Katsotaan, mihin rahkeet riittävät. Nyt se on ainakin kivaa, nuori nainen toteaa.

KTP:n kipparilla Viivi Virolaisella on ollut sporttinen kesätyöpaikka. Hän on palvellut asiakkaita seuran kesäkahvilassa Cafe & Bar Kaks7:ssa Kotkan kauppatorilla.

Naisten Kakkosen B-lohko, KTP:n ottelut: KTP–FC Espoo 2–3, KTP–FC Honka/2 (Espoo) 2–3, JyPK/2 (Jyväskylä) 2–0, HyPS (Hyvinkää)–KTP 0–0, HPS/2 (Helsinki)–KTP 1–0, KTP–FC Kuusysi (Lahti) 2–0.

Sarjatilanne: 1) FC Espoo 6 ottelua/16 pistettä, 2) JyPK/2 6/10, 3) FC Honka/2 4/9, 4) HPS/2 6/9, 5) FC Futura 6/8, 6) Härmä 6/7, 8) HJK/2 4/4, 9) FC KTP 6/4, 10) HyPS 6/3. Runkosarjan jälkeen neljä parasta joukkuetta pelaavat jatkosarjan. B-lohkon kaksi viimeistä putoavat Kolmoseen.

KTP:n jäljellä olevat ottelut: KTP–HJK/2 Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina 8.8. kello 15, Härmä (Hämeenlinna)–KTP Kaurialan kentällä lauantaina 14.8. kello 15, KTP–FC Futura (Porvoo) Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina 22.8. kello 15.

KTP:n kokoonpano: 2) Ellan Arpiainen (mv), 3) Ada Niskanen, 4) Sara Korpela, 5) Anni Eriksson, 6) Pihla Marin, 7) Jonna Paajanen, 8) Anna Karvonen, 9) Ida Pynnönen, 10) Hanna Keinänen, 11) Silja Avikainen, 12) Oona Kelkka, 13) Selma Harju, 14) Nelli Parikka, 15) Anni Posti, 16) Iida Eriksson, 18) Roosa Päivähonka, 19) Minni Laukka, 20) Mimosa Lohenoja (mv), 21) Sanna Puhakka, 22) Pinja Turkia, 23) Viivi Virolainen, 24) Henni Hyyrynen, 25) Senni Espo, 26) Nanna Hyyrynen, 27) Bettina Aho, 28) Silja Nieminen, taustat: päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus, fysiikkavalmentaja Noora Leino, huoltaja Tuija Putus, joukkueenjohtaja Mika Anttila, naprapaatti Vesa Helenius.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Mikko Mäkelä ja Matti Järvinen