FC KTP:n toimitusjohtaja jättää tehtävänsä elokuussa

By 01/06/20162016, Uutiset

Miesten Ykkösessä pelaavan kotkalaisen FC KTP:n toimitusjohtaja Riku Tapio jättää tehtävänsä elokuussa. Tapio on toiminut seuran taustayhtiön Kotkan Futis Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2015 alusta.

Irtisanoutuminen on tehty Tapion aloitteesta, ja seuran hallitus on irtisanoutumisen hyväksynyt. Tapion ja seuran välisen sopimuksen mukaisesti Tapio jatkaa tehtävässään vielä kahden kuukauden ajan. Tavoitteena on, että irtisanoutuminen vaikuttaa mahdollisimman vähän seuran toiminnan tasoon kuluvalla kaudella.

Irtisanoutumisen taustalla on Tapion henkilökohtaiset uravalinnat, mutta myös KTP:n toimintaympäristön haasteet,joihin Tapio ei omien sanojensa mukaan ole pystynyt vastaamaan tavoitteidensa mukaisesti.

-Emme ole onnistuneet saavuttamaan tälle kaudelle sellaisia taloudellisia realiteetteja, jotka olivat odotuksissamme.Toitotan jatkuvasti taloudellisen tasapainon merkitystä julkisestikin. Tällä hetkellä en kykene johtamaan tätä seuraa sillä tavoin, kuin olen paasannut. Silloin on parempi, että antaa tilaa muille, Tapio kertoo taustoista.

Seura on menettänyt tietyissä segmenteissä kumppanuuksista yli 50%. Isommat kumppanuudet ovat säilyneet määrällisesti, mutta yhteistyökumppanuuksien euromäärät putosivat ennakoitua rajummin. Yleisöä kotiotteluissa on toistaiseksi käynyt keskimäärin 1181, mikä on reilusti ennakoitua vähemmän. Lisäksi ottelutapahtuman järjestelykustannukset ovat samaan aikaan nousseet.

-Luvut ovat tylyt, eivätkä ne jätä seliteltävää. Emme ole tällä hetkellä sellaisessa tilassa, jollaista odotimme.
Kun tulot tippuvat, myös kulujen  on tiputtava. Urheilumaailman trendi on tällä hetkellä se,
että perinteistä talkoohenkeä ei tahdo nykyisellään löytyä samaan tapaan, kuin ennen.
Muun muassa se nostaa tapahtumien järjestelykustannuksia.

Tapion irtisanoutuminen ei tullut seuran puheenjohtajalle Jarkko Pippolalle täytenä yllätyksenä, vaikka siihen ei suoranaisesti ollakaan varauduttu.

-Riku on kiistatta vienyt seuraa paljon eteenpäin, mutta nykyisessä toimintaympäristössämme
olemme hänen kanssaan yhtä mieltä siitä, että seuran kulurakennetta on pakko keventää.
Juuri muita vaihtoehtoja keventämiselle ei tällä hetkellä ole.

-Toimintaympäristö on muuttunut viime kaudesta erittäin haastavaksi. Menetimme merkittäviäkin yhteistyökumppanuuksia kevään aikana.
Emme osanneet ennakoida, että sarjaportaan vaihtuminen vaikuttaisi näin voimakkaasti taloudelliseen tilanteeseemme. Alueen yleinen heikko tilanne heijastuu valitettavasti kotkalaiseen urheiluun, Pippola kertoo.

FC KTP:n taloudellinen tilanne ei ole akuutti, mutta näköpiirissä ovat haastavat ajat, joihin täytyy reagoida hyvissä ajoin.
Vielä tällä hetkellä seuralla on maksukyky kunnossa, mutta muutoksia täytyy tehdä, jotta seura ei ajaudu vakavampiin taloudellisiin vaikeuksiin.

-Tilanne ei ole katastrofaalinen, mutta haastava. Täytyy muistaa, että toimitusjohtajan kulusta syntyvät säästöt tulevat vasta elokuusta eteenpäin. Sopeuttaminen täytyy tehdä ajoissa, eikä siinä kohtaa, kun tilanne on jo äitynyt mahdottomaksi, Pippola jatkaa.

-Tilanne on tunnistettu, tunnustettu ja toimenpiteisiin ryhdytty. Seura jatkaa toimintaansa ilman toimitusjohtajaa, ja Riku suuntaa katseensa toisiin haasteisiin. Tämä on tilanne, ja sillä mennään.

Tapion jättäessä tehtävänsä seura ei etsi välittömästi tilalle uutta toimitusjohtajaa – juurikin kustannussyistä.

-Nyt katsomme, että saamme vietyä kauden loppuun kunniakkaasti vapaaehtoisvoimin. Tarkastellaan tilannetta sitten loppuvuodesta, kun tiedämme taloudelliset realiteettimme ja sarjaportaan, Pippola kertoo tulevaisuuden näkymistä.

Huolimatta teiden eroamisesta sekä Pippola että Tapio vakuuttavat välien olevan kunnossa.

– Ei tähän liity sen kummempaa dramatiikkaa. Työasiat työasioina ja ihmissuhteet ihmissuhteina. Olemme erittäin hyvissä väleissä, Pippola vakuuttaa.

–        Ei tästä kannata tehdä draamaa, kun se ei sellaista ole, Tapio päättää.