FC KTP:n naiset nousee Ykköseen!

By 01/04/20212021, Uutiset

FC KTP:n naisten joukkue on asettanut itselleen tavoitteen, jossa ”maalina” on nousta viidessä vuodessa Kolmosesta pääsarjaan, Kansalliseen liigaan. Steppi Kakkosesta Ykköseen tapahtui sukkelasti kabinetissa, eikä kotkalaisjoukkueen tarvinnut pelata kausien välissä otteluakaan. KUVA: Mikko Mäkelä

FC KTP:n naisten jalkapallojoukkue pelasi kaudella 2020 Kolmosessa ja nousi hienon kauden päätteeksi Kakkoseen. Sarjanousu varmistui täpärästi mutta komeasti 3–2 kotivoitolla Lapinlahden Pallo-95:sta.

Suomen Palloliitto on nyt kehitellyt seuroille villikortti-järjestelmän, jonka laatuvaatimuksiin kuuluu miesten joukkueen pääsarjapaikka, hyvä toimintaorganisaatio ja vahva naisten joukkue.

Mainittujen edellytysten täytyttyä FC KTP haki Palloliitolta naisten joukkueelleen nousua suoraan Ykköseen. Palloliiton liittohallituksen päätöksellä FC KTP:n mimmit nousee villin kortin turvin kaudeksi 2021 ykkösdivisioonaan.

Joukkuejohtaja Heimo Vesa on liiton päätöksestä luonnollisesti iloinen.

Fiilis on aivan mahtava, ja käytännössä tämä on paras tapa aloittaa tuleva kausi. Valmistautuminen tulevaan ei kuitenkaan juuri muutu, vaikka tavoitteet tähdätään korkeammalle. Töitä tehdään edelleen kovaa, ja jokainen pelaaja saa varmasti lisäpuhtia alkavaan kauteen tästä päätöksestä.

Tieto Palloliitosta saavutti FC KTP:n varhain huhtikuun 1. päivän aamuna. Seurajohto on hämmentynyt naisten yllättävästä sarjanoususta, mutta suhtautuu siihen luonnollisesti riemuiten.

Emmekä me pane hanttiin, vaikka naisten joukkue nousisi saman tien Kansalliseen liigaankin – joko pelaamalla tai sitten kabinetin kautta. Kabinettipäätöksiinhän niin meillä kuin tuossa naapurissa Myllykoskella on jo totuttu menneinä vuosina, todetaan KTP:n toimistolta Koulukadulta.

Jo heti torstaiaamuna FC KTP:n hallitus kokoontui strategiapalaveriin, ja ensimmäisenä asialistalla oli naisten joukkueen valmennuksen vahvistaminen. Päävalmentaja Jari-Pekka ”Jaltse” Gummeruksen avuksi tultaneen tiedustelemaan naisten maajoukkueen, ”Helmareiden”, ruotsalaista ykköskoutsia Anna Signeulia.

Anskulla” on tiettävästi mökki Pyhtään Koukkusaaressa (ruotsiksi Krokö), ja hänellä on paljon joutilasta aikaa varsinkin kesällä. Signeulin näköinen nainen on usein nähty asioimassa Sutelan Prismalla, ja sama ihminen on käynyt ostamassa siitä läheltä Leistin leipomosta kotiinviemisiksi muhevaa sekaleipää.

Anna Signeulille jouduttaneen maksamaan joitakin kulukorvauksia, mutta talousasiat eivät tule olemaan tässä ratkaisussa ilmeisestikään mikään ongelma. FC KTP:n naiset ovat huhujen mukaan saamassa selustakseen maailmanluokan sponsorin. Suuri suomalainen finanssipohatta Björn Wahlroos tulee tiettävästi isoine rahoineen pönkittämään Kotkan naisjalkapalloilua.

Nalle” tuntee lukkarinrakkautta satamakaupunkia kohtaan, sillä hän kuuluu tiettävästi samaan sukuun, joka vuosia sitten teki täällä menestyksellisesti makkaraa.